La selecció perd 3-0 contra Noruega en el debut a l'Europeu sub-17

• L'equip de Sergi Teba es veu superat en tots els aspectes pel joc demolidor del favorit
TATABÁNYA

Una acció de l'Andorra-Malta, fa dos anys a l'Europeu jugat al Principat. Foto: ARXIU

la selecció va encaixar una esperada derrota en el debut al grup 1 del Torneig Preeuropeu que es disputa fins dimecres de la setmana que ve a Hongria. El combinat que dirigeix Sergi Teba no va poder fer res contra Noruega, la favorita del grup, i va caure per 3-0.

La tricolor es va veure superada en totes les facetes del joc pel combinat escandinau. El rival va ser massa, tal i com evidencien els números: 17 ocasions de gol per a Noruega per tres d'Andorra i molt poca possessió de la pilota en un duel plàcid per a Noruega, que es va avançar en el marcador al quart d'hora de joc, després de quatre avisos i en la jugada posterior a una falta treta per Filipe que Calviño va rematar perquè aturés el meta Heigre.

Sakor –dos gols– va ser l'encarregat d'obrir la llauna. Andorra va continuar a la seva, a defensar els continus atacs de Noruega, però el segon gol s'olorava i va arribar un minut abans de complir-se la mitja hora, de nou obra de Sakor.

Així es va arribar al descans i cap dels dos equips va realitzar canvis. Sense cap variació al camp Noruega va continuar dominant, que va començar creant perill principalment a pilota aturada. El combinat nòrdic, però, ja no tenia urgències amb un 2-0 que convidava a pensar que els tres estaven assegurats si el partit seguia per aquest camí. L'ànsia per buscar la porteria de Micael Almeida ja havia desaparegut i no va ser fins el minut 80 –quan les cames dels jugadors tricolors ja començaven a fallar– que va arribar el tercer gol, en una falta que va materialitzar Bjerkenes.

En l'altre enfrontament del grup Hongria també va ser molt superior a Bielorússia i va vèncer per un contundent 4-1.

La segona jornada del grup 1 continuarà demà amb el Noruega-Bielorússia a les 12 del migdia i el d'Andorra contra l'equip amfitrió a les 3 de la tarda en un partit que es preveu tan complicat com el primer.