PUBLICITAT

Un home mor apunyalat a causa d'una baralla en una benzinera

  • La víctima va rebre una ganivetada al cor i l'origen de la discussió són els comentaris a unes noies
P. GALLEGO / J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La borda on va acabar fatalment la baralla i el pas de vianants on es va desplomar i va morir la víctima, ahir al matí Foto: TONY LARA

Una discussió absurda la matinada d'ahir va tenir el pitjor desenllaç, amb un home mort gairebé a l'acte a causa d'una ganivetada directa al cor, tant letal que els intents de reanimació van ser en va. Una discussió absurda que va tenir una espurna igual de disbaratada, segons la hipòtesi amb la que ahir treballaven els investigadors: un comentari a unes acompanyats que no van agradar als seus amics.

L'homicidi té hora, passades les tres de la matinada; i escenari, l'estació de servei Esso de Santa Coloma, una de les poques gasolineres que tenen la botiga oberta tota la nit i on es pot trobar tota mena de productes. El mort és un home de 36 anys, un gallec que havia viscut a Andorra i que havia arribat fa dos dies al Principat per visitar els seus pares, que resideixen en un pis proper a l'escenari del crim. La víctima, José Pereira, anava acompanyat d'un amic, andorrà de 24 anys, i van decidir entrar a la botiga de la benzinera per comprar.

Allà, justament a la porta, van coincidir amb un altre grup, format per dos residents peruans –de 26 i 32 anys– que anaven acompanyats de dues joves. És en aquest moment quan s'inicia l'intercanvi d'insults que havien d'acabar en tragèdia, segons sembla –presumptament– per algun comentari a les noies que van molestar als seus acompanyants. La càmera de seguretat de la benzinera va gravar l'inici de la discussió, però no el moment de l'agressió amb una navalla i, evidentment, tampoc a l'autor material del crim. Va ser a les 3.18 hores quan l'empleat de la gasolinera va avisar a la Policia d'una baralla en la qual un dels participants exhibia una arma blanca, i per tant la baralla estava ja agafant una dimensió perillosa.

La navalla és propietat de l'home andorrà i acompanyant del difunt. La va anar a buscar al cotxe quan la discussió va anar pujant de to, i a partir d'aquí és quan tot es torna més confús. ¿Com va anar a parar la navalla a mans d'un dels peruans? ¿Qui d'ells la va clavar al cor de la víctima? ¿Quin va ser el comentari tant greu com per acabar amb la vida d'una persona?

Se suposa que poc a poc els interrogants aniran trobant respostes, ja que ahir la Policia continuava amb els interrogatoris abans de posar els detinguts a disposició judicial.

SENSE TESTIMONIS / No hi ha testimonis oculars. La baralla va començar a la porta de l'establiment, però es va anar desplaçant fins a una borda propera, on l'exresident gallec va caure desplomat, justament a sobre d'un pas de vianants. Va quedar inconscient estirat a la via pública al mig de la calçada, presentant una ferida d'arma blanca, així com ferides sagnants a les mans i a la cara. Els serveis d'urgència mèdica es van traslladar al lloc i van intentar reanimar-lo, però no va ser possible. La ferida li va provocar la mort gairebé a l'acte.

Només un dels homes –un dels peruans– no té antecedents, segons ha pogut saber aquest rotatiu. Els altres tres eren persones conegudes per la policia, per petits robatoris, baralles i agressions.

La policia va controlar al company de la víctima i als dos homes peruans, que també presentaven diverses ferides amb sang a les mans, el que fa suposar que anteriorment havien estat agredits amb la navalla. Les tres persones van ser detingudes per un presumpte delicte contra la vida humana i delicte contra la integritat física. També està clar que la persona andorrana, després de l'intercanvi d'insults i la baralla, es va dirigir al seu cotxe per agafar la navalla, amb la qual va causar lesions a les dues persones peruanes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT