PUBLICITAT

L'infortuni d'un comentari a una noia

  • Els dos ciutadans peruans anaven acompanyats de dos dones i un comentari de la víctima i de l'acompanyat a elles s'apunta com el motiu de la baralla H Les càmeres de la benzinera són la prova
J. R. BAIGES / P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La benzinera a l'avinguda Santa Coloma, on es va iniciar la baralla que va acabar amb la mort del jove Foto: TONY LARA

La benzinera Esso de Santa Coloma és l'única de la zona que té una tenda oberta les 24 hores. Els implicats en l'homicidi la coneixien, per ser alguns d'ells veïns de la zona, com és el cas de la víctima, i en ocasions compraven a altes hores de la matinada alcohol.

Va ser un infortuni el que va fer coincidir dos grups al voltant de les tres de la matinada d'ahir. Es tractava dels dos homes de nacionalitat peruana que, acompanyats de dues dones, es disposaven a entrar a la tenda de la benzinera. Per altra part, la víctima i el seu acompanyat, l'andorrà de 24 anys, anàven també en la mateixa direcció. El comentari d'un dels membres d'aquest segon grup a una o les dos dones que formaven part del primer, va ser el que va encetar una discussió, d'aquelles que es diuen inútils i que en aquest cas, no ho va ser perquè va acabar amb la vida d'una persona.

Les càmeres de seguretat instal·lades en la benzinera van ser les que van enregistrar aquest inici del fatal incident. Són la prova en la qual es basa la Policia per determinar les identitats de les persones implicades. En aquest cas, les dones van participar, com l'únic treballador que es trobava aleshores en aquesta benzinera, com a testimonis oculars dels fets.

Tot i això, en l'enregistrament de les imatges no es pot veure el moment clau de l'apunyalament per assenyalar el culpable directe de l'homicidi. Al desplaçar-se la baralla a uns pocs metres de la benzinera, i més en concret en direcció Sant Julià davant d'una borda adjacent a l'estació de servei i a l'altura d'un pas de vianants i un cartell que marca el límit de Santa Coloma, l'enfocament previst per les càmeres no arriba fins aquest punt.

Tractant-se que la navalla la va treure l'andorrà que acompanyava la víctima, ara cal esbrinar quin dels ciutadans peruans va ser el que va fer la ferida mortal.

Sigui com sigui, una discussió que es va iniciar amb comentaris, poc oportuns, i amb insults posteriors, es va desenvolupar amb una baralla en la qual l'aparició d'un arma va canviar el rumb de la vida de quatre persones. Una ja és morta, però les altres tres es veuen implicades en un cas d'homicidi.

La resta, les dones tampoc podran oblidar aquest succés, del qual elles, sense voler-ho, han estat implicades en el seu origen. O, el treballador de la benzinera, que va ser el que va avisar als serveis policials en assabentar-se que la baralla que es va iniciar a les portes de l'establiment on feia la nit havia tingut tal fatídic desenvolupament.

Els antecedents amb relacions amb altres baralles i delictes contra el patrimoni de tres dels quatre implicats, també pot fer pensar que l'infortuni o la mala sort del succés no sols depèn de l'atzar, sinó d'altres ingredients que hi van ajudar, com és el cas de l'arma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT