PUBLICITAT

Previsió d'un estalvi mínim de 4 milions d'euros amb les retallades

  • Els sindicats no convocaran una Assemblea General fins que no es conegui el procés de les negociacions amb l'Executiu
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Torra, portaveu de la Plataforma Sindical, el dilluns a Govern. Foto: TONY LARA

la primera reunió entre el Govern i la Plataforma de Sindicats de l'Administració General, que va tenir lloc ahir, va finalitzar amb un principi d'acord. Els funcionaris presentaran el pròxim dilluns un document amb alguns punts per negociar les retallades, i el Govern es compromet a estudiar-se'l per tal que el pròxim divendres, en el qual està prevista una segona reunió, es puguin discutir.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va explicar que les mesures tenen «dos objectius: aconseguir un estalvi i donar un missatge a la societat de la necessitat de fer sacrificis». Pel que fa a l'estalvi, el ministre va remarcar que «no tindria sentit fer tot això per menys de quatre milions d'euros; seria desproporcionat». És per aquest motiu que el Govern no està disposat a negociar el conjunt genèric de les mesures, ara bé, «hi ha detalls de com s'apliquen i de la casuística» en els quals Cinca va dir que estaven oberts a «escoltar els suggeriments» dels sindicats. El portaveu de la Plataforma, Joan Torra, va dir que «els funcionaris entenem la situació econòmica i social per la que està passant el país i a partir d'aquí ens hem avingut a negociar», tot i així va remarcar que estaven en desacord amb les mesures i amb la manera com s'havia fet, «sense negociacions prèvies». Sobre la possibilitat de convocar una assemblea general, la Plataforma va dir que esta «aturada i de moment no es convocarà fins que veiem el marge de negociació».

Les qüestions a negociar / «No ens sortirem del que el Govern ha decidit, com per exemple, la congelació», ara bé, hi ha altres qüestions per a Torra que sí es poden negociar, com «la corba d'aplicació de la reducció salarial del 5 al 10%» o el pagament de la part proporcional dels triennis; Cinca va estar d'acord en que aquests punts es podien estudiar. Pel que fa a com constarà la reducció salarial a la nòmina, que els sindicats ja van expressar la voluntat que consti com una retenció, Cinca va negar que se li hagués plantejat a la reunió a aquest punt i va afegir que els sindicats són favorables a l'aplicació de l'IRPF, perquè «es generalitza l'esforç de les rendes que la gent percep».

La llei de funció pública / El ministre de finances va fer constar que les negociacions per les mesures «no han d'anar en detriment de la nova llei de funció pública. Aquesta legislatura no es pot acabar sense i seria desitjable que ells hi participessin». Finalment, Cinca va dir que els sindicats hauran de fer les accions que creguin, però que el Govern «no tancarà la porta a les negociacions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT