PUBLICITAT

Jutjat un home acusat d'abusar del fill d'una companya de feina

  • El menor hauria patit tocaments mentre el processat li instal·lava un ordinador a casa
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista exterior de la sala Foto: TONY LARA

La sala del Tribunal de Corts va jutjar ahir un cas d'abús sexual a un menor. Malgrat la seva curta edat (tenia 12 ans en el moment dels fets, el juny del 2009), el jove va exposar ahir amb precisió la seva versió i va assegurar que va ser tocat i incriminat per l'acusat, un company de feina de la seva mare.

L'home va anar a casa de mare i fill perquè es va oferir a vendre'ls i instal·lar-los un ordinador que ell no feia servir i l'infant necessitava. Però la mare va haver de marxar a treballar i els va deixar als dos sols. Va ser llavors quan l'home va començar a «tocar-li el pit per sobre la samarreta», va explicar el menor. Malgrat dir-li que parés, va continuar, fet que va motivar que l'infant se separés i s'escapolés fins al sofà. Però l'home va apropar-s'hi i li va tocar els genitals, segons la versió del menor. Va ser llavors quan es va amagar a la terrassa i li va demanar que marxés, amenaçant-lo amb el pal d'un aspirador.

Posteriorment l'acusat li va demanar, mentre es descordava els pantalons, que fos ell qui li toqués els genitals. Veient la negativa del menor, l'home va marxar de la casa. Abans, però, va anar fins al bar on treballava la mare i es va prendre un cafè. «El vaig convidar per haver-nos fet el favor d'instal·lar-nos l'ordinador», va declarar la mare. No va ser fins més tard que no va poder parlar amb el seu fill.

L'infant va explicar-ho a la seva mare, plorant i «molt nerviós». En conèixer els fets, la dona va enviar un missatge de mòbil a l'home, al qual aquest va respondre reconeixent els fets però assegurant que només era un joc.

L'acusat no va ser present ahir a la sala, al·legant que tenia compromisos laborals a Suïssa, país on ara viu i resideix. Sí que va comparèixer la mare, que va corroborar la versió del seu fill, a més de la psiquiatre que va realitzar el peritatge al menor. Segons la declaració de la professional mèdica, l'infant ha patit «un trastorn postraumàtic de tipus agut» arran dels fets, a més de diverses crisis d'ansietat. La mare va explicar que el menor té problemes per dormir (ho ha de fer amb la seva mare) i li costa relacionar-se amb desconeguts, a més de tenir problemes a l'escola. De fet, segons considera la psicòloga, ja abans dels fets «no era un nen gaire social degut al seu sobrepès».

La mare va reconèixer ahir que degut a l'abús patit el seu fill necessita tractament psicològic, però a causa de la seva delicada situació econòmica no s'ho poden permetre.

DOS ANYS DE PENA / Pels fets, el Ministeri Fiscal va demanar dos anys de presó ferma i 6.000 euros pels perjudicis morals causats. Va acusar l'home d'un delicte major d'abús sexual a un menor de menys de 14 anys. La fiscalia considera que la versió de la mare i del menor ja són suficients per declarar culpable l'acusat.

En canvi, la defensa de l'home va demanar-ne l'absolució. Segons la seva postura «no hi han proves contundents que van haver-hi tocaments». En aquest sentit, «el tocament dels genitals no ha estat plantejat fins al judici», va manifestar l'advocada, que va considerar que la versió de la mare i la del menor són, en algunes parts, contradictòries.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT