PUBLICITAT

Un jove reconeix diversos furts al·legant que ho feia per «subsistir»

  • Entre el febrer i el març passat va entrar a nou establiments
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un vehicle de la Policia Foto: EL PERIÒDIC

Té 18 anys i la seva mare el va fer fora de casa com a escarment perquè ni estudiava ni treballava. Com a conseqüència, va dormir durant més d'un mes dins d'un pàrquing, concretament a la sala dels comptadors de la llum. La complicada situació el va portar a «furtar per subsistir». Aquesta és la justificació que el processat va al·legar per explicar per què va entrar a nou establiments diferents entre el 26 de febrer i el 14 de març de l'any passat, dia en què va ser detingut pel Cos de la Policia. Ho va fer sol o amb amics, part d'ells menors.

El jove va reconèixer en tot moment els fets i va detallar totes les actuacions dutes a terme: a restaurants, a hotels, a botigues de roba, a una planxisteria i fins i tot a una església evangèlica. En alguns dels casos va forçar la porta, en d'altres va entrar per la finestra i també va trencar alguns vidres. Els afectats li reclamen els desperfectes i els diners que no han estat coberts per les seves respectives assegurances. En total, uns 1.300 euros. El jove, juntament amb els seus amics, va furtar menjar i begudes, però també eines per poder obrir portes i trencar cadenats. A més, en algunes de les botigues es va endur diners de la caixa registradora. En el cas més elevat, a un hotel d'Erts, la xifra va ascendir als 1.000 euros.

El jove es troba ingressat des del passat 14 de març a la presó de la Comella. Però no és la primera vegada. Amb anterioritat, i sent menor d'edat, ja havia estat acusat de delictes similars. Aquesta situació és la que va justificar la fiscalia per no accedir a la demanda de llibertat proposada per la defensa del noi. Tot al contrari. Va sol·licitar una pena de 2 anys i mig, part condicional i justificada amb el fet de trobar una feina.

La defensa, en canvi, va exposar que set mesos a la Comella «per un pot de cigrons, unes begudes i un pollastre és exagerat». Per aquest motiu, i malgrat compartir amb el Ministeri Fiscal la consideració que es tracta d'un delicte major amb força en les coses, va demanar la seva absolució a canvi de complir amb el contracte plantejat conjuntament l'assistència social: un lloc per menjar i dormir i una pensió a canvi de trobar feina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT