PUBLICITAT

Cultura proposa convertir en una fundació el Cor dels Petits Cantors

  • Encamp es mostra contrari a l'acord pels límits fronterers del llac de les Abelletes
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El llac de les Abelletes, motiu de la discòrdia Foto: EL PERIÒDIC

El ministeri de Cultura estudia l'opció que el Cor Nacional dels Petits Cantors, gestionat actualment per un consorci, es converteixi en una fundació que englobés també l'Orquestra Nacional. Així ho va indicar el cònsol major d'Encamp i membre del consorci, Miquel Alís, durant la sessió de Consell de Comú celebrada ahir. El cònsol va explicar que el ministre de Cultura, Albert Esteve, li ho va proposar en la darrera reunió que van mantenir. Tot i que es tracta d'una qüestió que encara no s'ha debatut amb tots els membres de l'organisme gestor, la idea passaria per agrupar els organismes musicals en una fundació.

D'altra banda, Alís va informar que l'actual directora del Cor Nacional dels Petits Cantors, Elisenda Carrasco, «ha fet molt bona feina», ha entrevistat a prop de 1.600 nens i n'ha seleccionat prop d'un centenar perquè comencin a assajar, va informar l'ANA.

Desacord per les abelletes / D'altra banda, Alís va explicar que el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, l'ha informat de la voluntat de tancar un acord amb França sobre els límits territorials a la zona del llac de les Abelletes. Segons Alís, però, aquest acord no concorda amb els mapes defensats des d'Encamp i amb els documents que els ho acrediten, sinó que donen la raó a França situant la frontera per sobre de l'estany de les Abelletes pel costat dret. És per aquest motiu que oposició i majoria comunal han coincidit a decidir enviar una carta al ministre manifestant el seu desacord i adjuntant els documents que l'avalen.

Un altre acord sobre el que el ministre va informar a Alís és el que s'està negociant per a les captacions d'aigua al Pas de la Casa. La delegació andorrana ha elaborat un esborrany d'un possible acord sobre el que el Comú d'Encamp ha manifestat el seu vistiplau. Tot i així, encara l'ha de revisar la delegació francesa.

Una de les condicions del text seria que no es pugui extreure aigua per a la producció de neu en canons i que l'aigua d'aquesta conca no pugui passar a una altra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT