PUBLICITAT

Andorra explica la futura obertura econòmica a l'ONU

  • Gilbert Saboya signa relacions diplomàtiques amb Timor Oriental
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
Saboya, a l'esquerre, escolta el discurs d'Obama, ahir Foto: SFG

Andorra participa a la 66a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, que se celebra aquests dies a Nova York. El Govern va informar ahir que en el decurs de les diferents reunions bilaterals, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va presentar les prioritats actuals en política exterior d'Andorra: l'obertura econòmica del Principat arran de la futura aprovació del marc fiscal per promoure la inversió estrangera i el procés d'acostament a la Unió Europea a fi de poder integrar Andorra al mercat interior salvaguardant les seves especificitats com a petit Estat.

L'Executiu va informar que en el decurs de l'assemblea, Saboya va tenir ocasió de conversar amb el copríncep francès, Nicolas Sarkozy. El ministre també va aprofitar per signar relacions diplomàtiques amb Timor Oriental, mentre que ahir va dipositar a la seu de les Nacions Unides l'instrument de ratificació del Conveni de Palerm contra el crim transnacional organitzat. En els propers dies, Andorra també té previst l'establiment de relacions diplomàtiques amb Bielorússia.

En el cas de les relacions bilaterals, el ministre Saboya es va reunir amb els seus homòlegs d'Irlanda, Eamon Gilmore; de Bulgària, Nickolay Mladenov; de Liechtenstein, Aurelia Frick, i amb el viceministre de Relacions Exteriors de la República Dominicana, Carlos Morales Troncoso. En aquest context multilateral, els ministres d'Irlanda i de Bulgària han presentat al ministre andorrà la candidatura dels països que representen al Consell de Drets Humans i a la Cort Internacional de Justícia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT