PUBLICITAT

Detingut un resident amb 72.000 paquets valorats en 92.000 euros

  • Es tracta d'un dels decomisos més importants dels últims anys dins la franja duanera
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
La camioneta amb la mercaderia confiscada Foto: DUANA ANDORRANA

la Policia va detenir dimecres passat un jove resident espanyol, K.B.F., després de comissar-li 72.000 paquets de tabac ros i negre de diverses marques, valorats en 92.130 euros. Segons va informar ahir el Govern, es tracta d'un dels decomisos de tabac més importants dut a terme per la Duana andorrana dins de la franja duanera durant els últims anys. La mercaderia es va trobar aquest dimecres a les set de la tarda dins una camioneta de lloguer amb matrícula espanyola a 300 metres del Coll de la Botella, a la CG4 a Pal, i dins la franja duanera.

Els agents de la Duana van descobrir el tabac durant el control al vehicle conduït pel jove resident. En constatar que el noi no havia efectuat cap demanda prèvia a la Duana per poder transportar mercaderia sensible, els agents van avisar la Policia i junts es van desplaçar a la Duana de Sant Julià de Lòria per fer el recompte de la mercaderia.

El tabac decomissat, el vehicle i el conductor van quedar a disposició de la Policia, tenint en compte que pot tractar-se d'un delicte major de contraban.

decomís a la farga de moles / Aquesta intervenció no va ser, però, l'única del dimecres relacionada amb el contraban. La Guàrdia Civil va decomissar 12.150 grams de picadura de tabac a un ciutadà britànic a l'interior del recinte duaner de la Farga de Moles. El decomís es va produir a les cinc de la tarda durant la inspecció a un Citröen Xsara.

Els agents van trobar la picadura de tabac amagada al forat de l'airbag del conductor. La mercaderia està valorada en 1.640 euros. La Guàrdia Civil va identificar al conductor, que va resultar ser J.S.B., de 39 anys i nacionalitat britànica. Per tot plegat, els agents van aixecar acta per una infracció a la llei de repressió del contraban, que juntament amb el tabac decomissat va quedar a disposició de l'administrador de la duana de la Farga de Moles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT