PUBLICITAT

De comentari a obra de teatre

  • 'Soul Kitchen' s'estrena aquesta nit a les Fontetes combinant les llegendes amb la modernitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'assaig de l'obra, ahir al teatre massanenc de les Fontetes Foto: ANA / N. M.

L'Escena Nacional Andorrana estrena avui (21 hores) l'obra Soul Kitchen al Teatre de les Fontetes de la Massana. Una obra que combina la modernitat amb les llegendes. El seu director, Hèctor Mas, explica que partint de la base d'acostar les històries tradicionals en un format de petita producció, va trobar la manera de combinar-ho amb la modernitat. La posada en escena compta a més de les actuacions tradicionals, amb un suport de vídeo a través del que es narren les llegendes.

Soul Kitchen narra la història de dos germans, el Miquel i la Glòria, que es van quedar sols quan després de morir la mare, el pare els va abandonar. El Miquel, el gran, es va fer càrrec de la germana petita, i en l'actualitat ella ha aconseguit una vida modèlica, amb una família perfecta, però ell no ha estat capaç de sortir de la casa on es va sentir abandonat. Els germans tenen una relació conflictiva, i es a través d'un vídeo que els envia el seu pare que comencen a percebre el missatge conciliador que es desprèn de cada una de les llegendes que els explica.

La directora artística de l'ENA, Ester Nadal, ha informat que el projecte va néixer arrel d'un comentari que va fer una persona del públic en un col·loqui posterior a la representació de l'obra Els Tres Soldats, que va dir que s'hauria d'explotar més el potencial de llegendes d'Andorra. A partir d'aquí, Nadal va comentar la idea al director, Hèctor Mas, i se li va encarregar que fes una obra a partir de llegendes. La llibertat per crear, però, es va deixar en mans del director, i segons explica Nadal «entre risc i normalitat, sempre l'he animat a triar el risc». Així es va arribar al resultat final, que tal com afirma Nadal, encara haurà d'anar evolucionant en funció d'on es representi.

La voluntat és que Soul Kithcen es pugui escenificar a totes les parròquies, escoles o on calgui, i perquè no, a fora d'Andorra. De fet, Mas opina que tot i parlar de llegendes andorranes es tracta d'una obra internacional perquè són qüestions aplicables a qualsevol lloc.

Segons ha indicat Nadal, la propera temporada de l'ENA podria continuar en la línia del format de Soul Kitchen ja que per a ella és el més adient. D'una banda, es forma un espai de creació per al director, que li permet arriscar, innovar i crear, i de l'altra, l'ENA proposa un àmbit del seu interès. A més aquestes noves produccions haurien de ser de molt petit format i amb gent del país, INFORMA L'ana.

L'Escena Nacional d'Andorra va néixer a finals del 2006 amb l'objectiu de potenciar les arts escèniques del Principat. El patronat de la Fundació ENA el formen el Govern d'Andorra, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT