PUBLICITAT

Onze esports als Jocs del 2013

  • A Luxemburg tornarà el bàsquet amb la gimnàstica i el tir al plat i se suprimirà l'esquaix
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La selecció de bàsquet dirigida per Jaume Tomàs celebra la medalla d'or aconseguida a Xipre, en els Jocs dels Petits Estats del 2009 Foto: TONY LARA

Els Jocs dels Petits Estats continuen ben vius malgrat que en el darrer any s'ha qüestionat si era millor fer-los cada quatre anys i no cada dos. Així doncs els que que es disputaran a Luxemburg del 27 de maig a l'1 de juny del 2013 comptaran amb un esport més respecte de l'edició d'aquest any celebrada a Liechtenstein.

La novetat més destacada és la del bàsquet, un dels esports més mediàtics. També apareixen la gimnàstica i una disciplina olímpica com és el tir al plat i per contra se suprimirà l'esquaix, esport en el qual van participar sis dels nou països que hi havien a Liechtenstein. Es mantenen l'atletisme, el tennis de taula, la natació, ciclisme, tennis, judo, vòlei, vòlei platja i en tir la pistola d'aire comprimit, la trampa i el doble trap. «Segons vam parlar els presidents dels Comitès Nacionals aquests esports són definitius, no estan sotmesos a cap canvi», va assenyalar Jaume Martí, president del Comitè Olímpic Andorrà.

Un dels esports que més sonava també per entrar en el pròxim programa era el rugbi-7, que finalment ha quedat fora tot i que es farà una exhibició que servirà com a prova pilot per veure si és un esport acceptat i per guanyar força de cara a incloure'l a partir del 2015, tenint en compte que aquest esport tindrà protagonisme en les Olimpíades de Rio de Janeiro 2016.

POSITIU PER A ANDORRA / Aquesta selecció d'esports es preveu com a positiva en comparació amb l'edició del 2011 per a Andorra, ja que per una banda, en esquaix no es va obtenir cap metall fa ara quatre mesos; i per l'altra en tennis de taula –que no va tenir representació– comptarà amb un equip i el bàsquet i el tir al plat tindran opcions reals de lluitar pel podi mentre que en gimnàstica l'actuació tricolor és una incògnita, tot i que el futur es veu amb bons ulls en ser una de les federacions que més llicències té –tot i que la gran majoria són de la base– i de les que més diners ha rebut per part de Govern en la subvenció 2010-2011.

Martí va afirmae que es manté la idea de fer uns Jocs cada dos anys, tal i com s'ha fet fins ara. Els presidents ho consideren com una base important per potenciar l'esport en els Petits Països. Islàndia serà la seu al 2015 i de cara al 2017 hi ha la candidatura de San Marino.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT