PUBLICITAT

El Comú presenta recurs contra la normativa cadastral d'Ordino

  • Camp assegura que la parròquia veïna «no ha respectat els límits»
C. G.
LA MASSANA

Encamp i Canillo no són les úniques parròquies que mantenen un contenciós respecte als seus límits territorials. I és que el Comú de la Massana va presentar aquest estiu un recurs d'alçada al Govern en contra de la normativa cadastral d'Ordino. Segons va informar el cònsol de la parròquia, Josep Maria Camp, la parròquia veïna ha fixat uns límits per elaborar el seu cadastre que afecten territori massanenc i que no respecten el que està legalment establert.

El cònsol va mostrar-se crític amb el posicionament d'Ordino i va justificar el recurs entrat a l'Executiu perquè cal «defensar els interessos de la Massana». En aquesta definició dels límits establerts per Ordino al seu cadastre hi figuren espais conflictius que afecten la Farga Rossell, la zona de la Gonarda a l'Aldosa o Santa Caterina, va explicar Camp. Unes zones que la Massana considera de la seva parròquia.

El mandatari va voler recordar que existeix una sentència del Tribunal Superior de l'any 2008, la qual «dóna la raó» a la parròquia massanenca, i va demanar als seus homòlegs ordinencs que la respectessin i «complissin el que dicta». La resolució va dictar que el POUP parroquial de la Massana aprovat el 2006 «és ajustat a dret i als fins que determinen l'acció administrativa». Aquesta sentència va ser formulada arran d'un recurs d'apel·lació presentat per la Massana contra una resolució de la Comissió Tècnica d'Urbanisme respecte als límits entre les dues parròquies.

Un cop presentat el recurs d'alçada, ara la decisió l'haurà de prendre el Govern. Segons va manifestar el mandatari de la Massana, però, tot apunta que optarà per la via del silenci administratiu. En aquest cas «caldrà anar a la Batllia», va afirmar Camp.

La resposta d'Ordino / Ordino va defensar-se ahir de les acusacions del cònsol massanenc. En primer lloc, i tal i com va exposar la cònsol menor, Consol Naudi, «el recurs es presenta contra la normativa cadastral, i aquesta no fixa cap límit». Segons la cònsol els límits es van establir en un cadastre que és públic des del 2006.

Aquesta és una de les postures que ha pres la Corporació dins la resposta presentada a l'Executiu. «La pilota la té ara el Govern», va manifestar Naudi, que no té tan clar que opti pel silenci administratiu.

Pel que fa a la sentència del Superior, «l'únic que dicta és que mentre no es defineixin els límits, el Pla d'Urbanisme que val és el de la Massana» en les zones on es produeixi solapament, va plantejar Naudi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT