PUBLICITAT

Una deflagració calcina el bar Creu Blanca i provoca 4 ferits lleus

  • El producte utilitzat en la fumigació que estava fent-se al moment, possible causa del foc
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un bomber avança cap al local en flames, davant d'un agent de circulació, ahir. A la galeria, un bomber mulla les bombones de gas del bar cremat, i altres moments de l'extinció de l'incendi Foto: TONY LARA / JOSE ESTENLE

Encara no es pot dir amb certesa, però el producte que estava utilitzant-se ahir al migdia per fumigar el conegut bar Creu Blanca al centre d'Escaldes-Engordany, és apuntat com la possible causa de la deflagració que va provocar ahir l'incendi que va calcinar aquest bar ubicat a la plaça que porta el seu nom. Cap a les dotze del migdia l'operari que feia la fumigació es trobava dins del bar i segons abans de l'explosió havia sortit el propietari al carrer. Per sort, l'incident no va provocar víctimes, tant sols quatre veïns van haver de ser traslladats a l'hospital per inhalació simple de fum. Això sí la planta baixa del bar va quedar totalment malmesa.

L'incendi va provocar l'evacuació de l'edifici del bar i el del costat, i la plaça Creu Blanca comptava amb dos cordons de seguretat perquè es va haver d'ampliar el radi al comprovar que el mateix bar tenia quatre bombones de gas butà, dues plenes i dues buides, i el risc que es podia córrer per una fuita de gas que es va produir.

VERSIONS DEL TEMPS DE RESPOSTA / El cap de guàrdia del cos de Bombers, Òscar Llovet, va explicar ahir que l'avís del foc es va produir a les 12:10 hores, quatre dotacions de bombers, tres de Santa Coloma i una de la Massana, es van desplaçar al lloc dels fets, tardant la primera, provinent de Santa Coloma, vuit minuts. Per la seva part, veïns de la plaça van explicar que els bombers van tardar «al menys 20 minuts». O bé, es va tardar 10 minuts en avisar els bombers, o bé l'apreciació del temps, d'una de les dues versions, no s'acosta a la realitat.

El SUM per la seva banda va atendre als quatre ferits lleus per inhalació i els va traslladar a l'hospital on hores després van ser donats d'alta.

L'evacuació dels edificis la va iniciar un dels agents de circulació que es trobava en la plaça i en veure les flames, que en poc de temps es van propagar pels 100 metres quadrats del bar, va avisar els veïns, primer de l'edifici del bar i desprès del costat i els dos establimentsajacents, (una pastisseria i un centre de fisioteràpia). El foc però va ser controlat en cinc minuts, tot i que els bombers van estar dues hores i mitja remullant tot el material de l'interior per evitar cap tipus de risc.

En l'edifici directament més afectat, de cinc plantes, un pis per cadascuna d'elles, es van desallotjar sis persones que es trobaven en el moment dels fets. Només va quedar un gos en el segon pis, el propietari del qual va baixar de Soldeu on estava treballant per avisar als bombers de la presència a l'interior del gos. Minuts després va poder ser evacuat.

A les 19:00 hores, els veïns van poder tornar als seus domicilis, després que els bombers comprovaren que l'estructura de l'edifici no havia quedat malmesa. El primer pis, propietat de l'amo del bar incendiat, va ser més afectat per les afectacions provocades pel fum.

GRAN ENSURT / «El propietari del bar s'ha trobat avui la vida». «He sentit una forta explosió i he sortit al carrer i ja he vist les flames». «Ramon (l'amo del bar) havia sortit del bar i estava a quatre metres quan s'ha produÏt l'explosió». «Alguna cosa estava passant en la fumigació perquè el tècnic estava parlant per telèfon i Ramon ha entrat i ha sortit rapidament». Totes aquestes afirmacions eren explicacions que els mateixos veïns del bar intercanviaven ahir al mig dia.

INVESTIGACIÓ OBERTA / La investigació policial per esbrinar quina causa exacta ha estat la que ha provocat l'incendi d'un bar tradicional a Escaldes-Engordany, i molt concorregut, segons els veïns, continua oberta. Tot i això, els bombers han descartat, per l'estat de les bombones de gas, que hagi pogut ser una explosió de gas butà. Per la qual cosa la deflagració pot ser pel producte químic usat en la fumigació (del qual ara s'estudien les reaccions que pugui tenir) o també de la barreja d'aquest amb algun altre producte que estava dins del recinte i que hagués pogut tenir contacte. Suposicions que ara s'investiguen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT