PUBLICITAT

Demanen 3 anys de presó per l'acusat de l'incendi del Pas

  • La defensa al·lega que el processat es trobava sota els efectes de l'alcohol
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos i la sala dels advocats a la Batllia. Foto: TONY LARA

El passat 14 de febrer el processat, segons va reconèixer en les seves declaracions, es va dirigir a les 4 hores de la matinada a l'edifici d'habitatges Consuegra del Pas de la Casa, lloc on residia i treballava, i va calar foc a dos cotxets de nadons que es trobaven en el replà de la tercera planta de l'edifici.

El conserge d'aquest edifici, de 6 plantes i en el interior del qual es trobaven 140 persones, va apagar el foc amb un extintor. El fum era tal que quan van arribar els agents van necessitar treure vidres de les finestres de la quarta planta per poder respirar, i els bombers van haver de desallotjar tots els habitants de l'edifici, fins i tot van haver de socórrer una família amb el camió escala, tal i com van explicar al judici els testimonis de l'agent i el del cos de bombers.

¿El motiu? Segons sembla, que l'acusat estava enfadat perquè li havien dit que hi havia persones que vivien allà que l'havien criticat. Tot i constar en la seva primera declaració, ahir va dir que no recordava res perquè estava molt begut, ja que havia consumit «30 cerveses i algun cubata».

Desprès de provocar l'incendi, l'acusat es va dirigir a una carnisseria del mateix carrer de l'edifici Consuegra, va trencar el vidre de l'aparador amb puntades de peu i amb el cap i va causar una sèrie de danys materials a l'interior, entre d'altres va trencar una guardiola i deixar una nevera oberta; seguidament es va dirigir a un bar, també situat al mateix carrer, i hi va llençar un bidó de cervesa, provocant també danys materials. Finalment, segons mostren les imatges de les càmeres enregistradores de l'hotel on es trobaven totes les persones evacuades de l'incendi, l'acusat també va anar a l'hotel i va fer saltar l'alarma d'incendis.

la pena demanada pel fiscal / Al delicte major de danys mitjançant incendi amb risc per la vida, la fiscalia també va afegir-hi el delicte major de furt amb força, ja que considera que el processat va realitzar els danys materials als dos establiments amb ànim de lucre. Per aquests, va demanar tres anys de presó per l'acusat i una indemnització de més de 10.000 euros per als danys causats a l'edifici, a la carnisseria i als cotxets.

ELS ATENUANTS DE LA DEFENSA / La lletrada de la defensa es va centrar en la causa d'aquest comportament, i va fer referència a que es trobava sota els efectes de l'alcohol; tot i que l'informe mèdic que es va fer deu hores després desmentia l'estat d'embriaguesa de l'acusat, no se li va efectuar cap prova d'alcoholèmia; a més, l'informe psicològic parlava de possibles problemes psicòtics que s'han de tractar. La lletrada de la defensa, doncs, basant-se en aquests punts va demanar la lliure absolució dels càrrecs que se li imputen a l'acusat, i que aquest faci un tractament psiquiàtric adequat. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT