PUBLICITAT

Recorreguda la fiança dels arquitectes dels Dos Valires

  • Les asseguradores consideren que l'aval està més que acreditat
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un operari treballa en l'estructura del viaducte del túnel dels Dos Valires Foto: TONY LARA

Les asseguradores dels dos arquitectes, un andorrà i l'altre català, de la direcció facultativa de l'obra de la boca oest del túnel dels Dos Valires han presentat ja el recurs contra l'aute de processament per la fiança que se'ls reclama d'un milió d'euros. Catalana Occidente i Zurich no estan d'acord amb la fiança reclamada perquè les companyies consideren que les seves firmes, «ja van presentar les cartes de garantia pertinents i considerem que aquest aval bancari està fora de lloc», va explicar la lletrada que representa a Catalana Occidente.

Aquest recurs i el que estava previst que presentes la part de RMD Kwikform, empresa responsable de la construcció de l'estructura que es va enfonsar i que va provocar la mort de cinc operaris el set de novembre del 2009, s'afegeixen a la instrucció del cas i en un termini inferior a 15 dies es preveu es tingui una decisió judicial sobre aquests recursos.

DOTZE DELICTES / Cal recordar que el passat dia 15 de setembre la batlle instructora, Àngels Moreno, va dictar l'aute de processament per l'incident mortal. En total són 13 els processats, vuit de RMD, dos de la direcció facultativa i tres de la UTE. Els delictes que se'ls imputa son cinc delictes d'homicidi per imprudència i set delictes de lesions per imprudència. En aquest mateix aute, la batlle reclama a les companyies asseguradores de la direcció facultativa i a RMD un milió d'euros a cadascuna en concepte de fiança.

Aquesta part és la que ha estat recorreguda, perquè segons manifesten des de la part de la direcció facultativa, «han hagut sinistres importants i les companyies sempre hem fet front a la despesa ocasionada, per tant considerem que aquest aval és innecessari». Segons les asseguradores la garantia està més que assegurada i pagaran el que correspongui «com sempre ho han fet».

Ara per ara, encara és aviat per marcar una cita en el calendari per la celebració d'aquest judici. L'accident mortal del túnel dels Dos Valires es tracta d'un cas judicial que encara està en fase d'instrucció. Ara però falten finalitzar les diligències que hi ha a tràmits, la resolució dels recursos presentats contra la fiança i concloure tot el sumari. Una vegada estigui tot resolt, la batlle passarà tota la documentació en mans del tribunal qui serà qui convoqui la data del judici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT