PUBLICITAT

Admitida la demanda de l'Hotel Arinsal pel vessament

  • La petició va en contra de la declaració de sòl contaminat per la fuita d'hidrocarburs
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal de Batlles ha admès a tràmit una demanda presentada per la societat Solana S.L. contra les resolucions del Govern de declaració de sòl contaminat pel vessament d'hidrocarburs al riu d'Arinsal. La demanda fa referència als incidents ocorreguts el 29 d'octubre del 2009 i el 30 d'abril del 2010, que han portat a diversos enfrontaments jurídics en els darrers mesos. De fet, recentment, el mateix Tribunal de Batlles va admetre a tràmit una altra demanda presentada per la societat Petrolis Principat SA contra la declaració de sòl contaminat i demanant la responsabilitat total de la societat Solana, propietària de l'hotel on van passar els fets.

Les societats Solana SL i Petrolis Principat SA s'enfronten des de fa mesos per la responsabilitat del vessament d'hidrocarburs que va tenir lloc el 30 d'abril del 2010 a l'Hotel Solana d'Arinsal. Darrerament la distribuïdora petrolera va demanar que la responsabilitat completa recaigués sobre l'hotel, i el Tribunal de Batlles va acceptar a tràmit la demanda, que anava contra la resolució del Govern de declaració de sòl contaminat.

La nova admissió a tràmit és de la societat Solana SA qui està en contra de la resolució feta pel Govern pels vessaments del 2009 i del 2010.

El vessament d'hidrocarburs al riu d'Arinsal ha portat diversos enfrontaments per la responsabilitat dels fets, però també va comportar polèmica política a l'hora d'assumir les despeses de neteja del riu. Mentre que el Govern anterior va tramitar un projecte del llei de crèdit extraordinari per pagar els treballs, l'oposició va considerar que havia de ser el responsable del vessament qui se'n fes càrrec.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT