PUBLICITAT

Un llibre recollirà l'experiència dels hortolans

  • La Fundació Julià Reig entrevista els 150 padrins que fan ús dels horts
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els hortolans celebren la trobada interparroquial, ahir Foto: ANA / N. M.

La directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, va informar ahir que s'està treballant en un llibre que recollirà les vivències dels hortalans d'Andorra, va informar l'ANA. Ja fa onze anys que la fundació treballa cedint els horts als padrins d'Andorra i actualment totes les parròquies tenen accés a aquests horts socials. És per això que se'n vol deixar constància i que els padrins expliquin la seva història perquè quedi recollida en un llibre. Martí va fer aquest anunci al Prat del Call d'Ordino, on diversos hortolans es van reunir per en la que era la sisena trobada interparroquial dels horts socials.

Els padrins que fan ús dels horts socials de la Fundació Julià Reig a les set parròquies del Principat ses van trobar per compartir les seves experiències amb els horts. Els hortalans van poder gaudir d'un berenar, visitar els horts d'Ordino i ballar amb la música dels acordionistes, encarregats d'amenitzar la festa amb la seva música.

La directora de la Fundació Julià Reig va explicar que s'està treballant en l'edició d'un llibre que recull la història de cada un dels prop de 150 padrins que fan ús dels horts. Dues sociòlogues entrevisten els padrins i els fan preguntes similars per descobrir d'on provenen i com han arribat a les situacions actuals.

L'EXPERIÈNCIA ORDINENCA / A la trobada d'ahir hi van assistir representants dels Departaments de Social de tots els comuns, i la consellera ordinenca, Berna Coma, va expressar la seva satisfacció per poder acollir la trobada a la parròquia. La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, per la seva banda, va explicar que els horts d'Ordino han estat tot un èxit, «encara que al principi en teníem dubtes perquè aquí ja hi ha molta gent que té hort».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT