PUBLICITAT

Albós supera els dos albanesos en la contrarrellotge dels Mundials

  • L'andorrà manté una mitja de 44km/h i para el crono en 1h 3min 22s en un traçat urbà de 44,6 quilòmetres
EL PERIÒDIC
COPENHAGUEN

Periodic
A l'esquerra, una dona animant un corredor en els Mundials de ciclisme, ahir a Copenhaguen. A la galeria, Albós en una instantània d'arxiu, al Principat Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND i el periòdic

Dels 65 inscrits en la contrarrellotge dels Mundials de Copenhaguen que es va disputar ahir l'algerià Azzedine Lagab no va sortir, l'eritreu Semere Mengis va ser desqualificat, l'irlandès Mat Brammeier va abandonar al poc temps de superat el primer punt de control i dels 62 que van acabar David Albós va acabar el 60, per davant dels dos representants d'Albània, Simone Zignoli i Tyron Giorgieri.

El corredor andorrà ha invertit 1h 3min 22s en completar els 44,6 quilòmetres d'un recorregut urbà pels carrers de la capital danesa i una mitjana de 44,03 km/h. Són dos km/h menys del que el seleccionador Gerard Riart considerava que podia fer. El cert, però, és que amb aquest ritme hauria acabat entre els 25 primers, un resultat massa difícil d'aconseguir ara mateix per un ciclista que no és professional i que és la primera vegada que disputa una carrera d'aquest renom.

Homes com l'alemany Tony Martin (campió amb 9min 38s menys que Albós), el britànic Bradley Wiggins (segon) o el suís Fabian Cancellara, que arribava a la cita com a gran favorit després de conquerir quatre campionats del món en contrarrellotge en els últims cinc anys. Per això Albós va reconèixer que mai havia viscut una situació similar: «Això ha estat increïble. Estaven els millors, tots professionals, i es respira ciclisme per tot arreu», va dir. Sobre els nervis... Sí, els va tenir, però els va saber dominar: «A la sortida estava com intimidat. Tot ple de gent, sents el teu nom per l'altaveu i penses: ¿Què faig jo aquí? Però en la carrera ni penses. Estàs concentrat i dones el màxim de tu. El ritme ha estat constant [a meitat de cursa duia un ritme de 44,87km/h] i la velocitat mitjana similar a la dels Jocs, que tenia la meitat de distància. Aquí es veu el progrés que he tingut en els darrers mesos i a sobre tinc la sensació de que puc millorar».

LONDRES 2012 / Albós va explicar que els criteris de la UCI per aconseguir un bitllet per als Jocs Olímpics de Londres és «confús» però que en principi tenien plaça els trenta primers. «Ara només queda demanar una wild card, que ho farem».

Per acabar va voler demanar disculpes per haver volgut amagar que anava als Mundials: «Per competir al màxim necessito tranquil·litat i la situació no és fàcil», va resoldre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT