PUBLICITAT

El PS es resisteix a donar la parròquia de Canillo per perduda

  • Vila és cada vegada més a prop d'encapçalar la candidatura socialdemòcrata per governar la capital
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Riva, Torralba i Vila presideixen la reunió d'ahir. Foto: TONY LARA

Els socialdemòcrates dediquen importants esforços per constituir una candidatura amb la qual lluitar per governar al Comú de Canillo. La tasca no és fàcil, tal i com ja van avisar des de la direcció del partit, però no per això es llençarà la tovallola abans d'hora. Abans d'abandonar la carrera electoral sense encara haver sentit el tret de sortida, els socialdemòcrates hi dedicaran tots els esforços possibles.

Segons fonts del PS, el principal problema és la manca de recursos personals. A la parròquia de Canillo, el comitè socialdemòcrata és curt de militància. I no tothom pot assumir la responsabilitat de constar en una llista, sigui per motius personals o laborals, o pels motius que sigui. I en aquesta ocasió no es compta amb Gerard Barcia, que va deixar el lideratge de l'oposició al Comú canillenc per presentar-se a les eleccions generals i ara ocupa un dels escons socialdemòcrates al Consell General. La primera secretària del PS, Judith Salazar, que encapçalava la llista territorial per les eleccions del passat 3 d'abril, ara sembla que li seria difícil compatibilitzar-ho amb les seves responsabilitats actuals, segons fonts del PS.

AVANÇAMENTS A LA CAPITAL / A Andorra la Vella, com a la resta de parròquies, encara no estan clars els noms que hauran de defensar el programa socialdemòcrata, que per cert, ja està força avançat. Però el que sí sembla estar més clar és la presència de l'actual cònsol menor, Josep Vila, a la llista que lluitarà per mantenir la corporació sota la bandera socialdemòcrata. Encara no hi ha hagut moviments a nivell oficial, però sí que Vila ha rebut opinions favorables per part de companys de formació. Així, cada vegada sembla tenir més números per encapçalar la candidatura.

A més, s'afegeix el fet que Rosa Ferrer, amb qui Vila formava tàndem en la darrera convocatòria, ha abandonat les files socialdemòcrates. Aquest fet fa que Vila vegi com una obligació, si el partit considera que ha de ser el candidat a cònsol major de la capital, acceptar el repte, tal i com explicava en una entrevista a aquest rotatiu el passat 30 d'agost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT