PUBLICITAT

Pas endavant en la inclusió andorrana al mercat interior de la Unió Europea

  • Constituït un grup de treball impulsat per Sanchez-Schmidt i Descarrega
EL PERIÒDIC
BRUSSEL·LES

Periodic
Els components del Grup d'Amistat Andorra-UE amb Descarrega i Ribas, ahir a Brussel·les. Foto: SFG

La seu del Parlament Europeu a Brussel·les va ser ahir l'escenari de la primera reunió constitutiva del Grup d'Amistat Andorra-Unió Europea, creat a iniciativa de l'eurodiputada francesa Marie-Thérèse Sanchez-Schmidt i de l'ambaixadora del Principat d'Andorra a la UE, Eva Descarrega. El Govern va informar que aquesta iniciativa és particularment important per la futura negociació d'un acord per participar al mercat interior europeu, tenint en compte que des de l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa, el passat 1 de desembre del 2009, tots els acords internacionals de la UE han de ser aprovats pel Parlament Europeu seguint el procediment de codecisió.

El nou grup Grup d'Amistat Andorra-UE amb el Parlament Europeu té per objectiu «reforçar les bones relacions institucionals ja existents amb les altres institucions de la Unió Europea, Comissió i Consell» va explicar el Govern. A més, agrupa en un marc informal a eurodiputats espanyols i francesos de diferents grups polítics (UMP, PP, PSOE, Verds, Convergència i Unió), i regions espanyoles i franceses diverses, per acompanyar el Principat «en aquesta nova etapa d'acostament a Europa». El grup té la «ferma voluntat» de participar al mercat interior beneficiant-se de les quatre llibertats de circulació: persones, béns, capitals i serveis, va informar l'Executiu.

EUROdiputats catalans i francesos / La reunió va comptar amb la presència per part andorrana de l'ambaixador especial per les relacions amb Europa, Òscar Ribas, i del conseller de l'Ambaixada, Xavier Trota. També hi van participar, a més de Descarrega i Sanchez-Schmidt (totes dues encarregades dels discursos constituents), el vicepresident del Parlament Europeu, Miguel Angel Martínez, i els eurodiputats següents: Santiago Fisas, Raül Romeva, Inés Ayala, Ramon Tremosa, Christine de Veyrac, Rosa Estaras i Pablo Zalba.

Durant la reunió es va aprovar el reglament intern de funcionament del grup i va acordar-se que la seva presidenta sigui Sanchez-Schmidt. Els vicepresidents seran l'eurodiputat Fisas i Descarrega.

Els integrants van acordar ahir reunir-se regularment i promoure algunes accions concretes, com un desplaçament del Grup d'Amistat a Andorra per mantenir converses amb les autoritats andorranes, una visita de consellers andorrans a la seu del Parlament Europeu, la participació de grups de joves o l'organització d'alguna exposició fotogràfica a la seu del Parlament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT