PUBLICITAT

La UHA s'ofereix per coordinar la guia nacional gastronòmica

  • L'entitat espera vendre 15.000 menús per la promoció durant el novembre ?Andorra a Taula'
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els organitzadors presenten les jornades, ahir a la seu de la UHA. Foto: TONY LARA

La Unió Hotelera d'Andorra s'ha posat a disposició del Govern, comuns i implicats per a gestionar l'elaboració d'una guia turística nacional sobre gastronomia. La intenció és posar ordre i evitar que se solapin els esdeveniments que se celebren al país relacionats amb la cuina. Així ho va explicar el portaveu dels hotelers, Antoni Azurmendi, que va manifestar que l'entitat ha de ser l'eix per gestionar aquest calendari nacional, «de la mateixa manera que el Govern organitza el calendari dels esdeveniments culturals».

De fet, la proposta respon a una demanda de les pròpies administracions i sector de l'hosteleria, tenint en compte el gran nombre d'esdeveniments, la sovint poca promoció que reben i el fet que a vegades coincideixen entre ells en el temps. Per posar alguns exemples, durant aquest setembre s'ha celebrat la 20a edició de la mostra gastronòmica d'Ordino, la festa gastronòmica d'Encamp, els dilluns gastronòmics d'Escaldes (que s'allargaran un parell de mesos) i el Menú de Festa Major d'Andorra la Vella. A més, al novembre la capital també organitza la seva particular mostra gastronòmica.

A totes elles se li ha d'afegir la que la Unió Hotelera va presentar ahir: L'Andorra a Taula 2011, un esdeveniment que recupera les jornades de tardor de cuina andorrana, les quals van deixar de realitzar-se al 2006 (després de 12 anys).

Es tracta, però, d'una renovació més que d'una continuació, va explicar Azurmendi. De fet, L'Andorra a Taula Se celebrarà del 29 d'octubre al 27 de novembre i s'emmarca en la campanya de promoció que prepara el Govern pel mateix mes, amb la col·laboració dels agents turístics.

El president de la comissió de restauració de la UHA, Angelo Guitard, va explicar que els establiments participants, vora una cinquantena, hauran d'oferir al públic menús de 25 euros. Aquests, i després d'arribar a un acord amb l'Associació de Pagesos i Ramaders, hauran d'incloure en alguns dels seus plats dos productes autòctons: la patata i la carn de vedella de qualitat. La iniciativa s'adreça tant al públic nacional com als turistes, motiu pel qual a més de als restaurants, es podran adquirir vals de menús als hotels i operadors turístics. La intenció és que els vals es venguin en la mesura del possible en forma de paquets, que incloguin nits d'estada i alguna proposta d'oci.

15.000 menús / Azurmendi va informar que la previsió és arribar als 15.000 menús venuts durant el mes que duraran les jornades, a més de vendre vora 1.000 vals. La iniciativa ha d'ajudar a incentivar la recuperació i captació de turistes. En aquest sentit, el portaveu dels hotelers va defensar la gastronomia andorrana com un dels ítems de promoció del país, junt amb l'oci i el comerç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT