PUBLICITAT

Nova campanya per reduir les emissions dels vehicles

  • Medi Ambient s'adreçarà a conductors amb comportaments inadequats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un tècnic de Medi Atmosfèric explica la campanya al conductor, ahir. Foto: SFG

el Departament de Medi Ambient ha iniciat, per segon any consecutiu, una campanya informativa per reduir les emissions atmosfèriques causades pel transport. La conscienciació ciutadana té com a objectiu millorar la qualitat de l'aire.

Aprofitant la celebració de la Setmana europea de la mobilitat, els tècnics del Departament de Medi Ambient s'adrecen des del passat 16 de setembre als conductors que tenen comportaments que degraden la qualitat de l'aire per donar-los les informacions corresponents.

Les actuacions principals se centraran en els articles del Codi de circulació, els quals fan referència, entre d'altres, a que els vehicles que estan estacionats han de tenir el motor apagat; a que es considera estacionament una parada superior a dos minuts; i al fet que els motors dels vehicles han de ser conduïts de manera que no provoquin emissions de fums molestos. És a dir, sense abusar de les acceleracions, evitant deixar els motors al ralentí o efectuant manteniments adequats dels vehicles.

punts estratègics / La campanya de sensibilització es durà a terme principalment a les zones d'estacionament en zones properes a les escoles, a les parades de transport públic i a les zones de càrrega i descàrrega. Ahir tècnics de la Unitat de Medi Atmosfèric van estar parlant amb conductors durant la sortida dels escolars del Col·legi Janer a Santa Coloma.

Per dur-la a terme, el Govern compta amb la col·laboració dels serveis de circulació comunals que ja es van implicar en la campanya de l'any passat, durant la qual es van fer més de 150 comunicacions a usuaris que tenien comportaments inadequats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT