PUBLICITAT

Albós està als Mundials i avui fa la contrarrellotge

  • El corredor ha demanat a la FAC mantenir en secret la seva participació
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Albós, en la crono dels Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein, al juny. Foto: ARXIU

Andorra té un representant als Mundials de ciclisme que es disputen aquesta setmana a Copenhague (Dinamarca) tot i que ho ha negant durant l'estiu per activa i per passiva. Es tracta de David Albós, que avui a les 13.34 hores competeix en la contrarrellotge i que fa un parell de mesos que sap que anirà, tot i que va demanar a la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) que mantingués en secret la seva participació per evitar possibles crítiques de l'entorn del món del ciclisme que poguessin descentrar-lo.

El seleccionador, Gerard Riart, el va excusar ahir: «No vol pressió per crítiques que puguin arribar i hem respectat la seva petició perquè es posa nerviós i li passa factura alhora de competir».

La FAC es va plantejar que ell i Ariadna Tudel anessin als Mundials després dels Jocs dels Petits Estats. En el cas d'Albós van decidir que si acabava entre els deu primers en el campionat d'Espanya l'inscriurien, però no va poder fer-lo perquè va ser la setmana de l'accident d'helicòpter a Canillo i un familiar seu va ser una de les víctimes, «Com no és un viatge car, ha entrenat bé i si no anava als Mundials no tindria cap opció d'anar a Londres l'any que ve hem decidit que anés», va argumentar Riart, qui s'ha quedat al país. En el de Tudel, ella mateixa va renunciar a anar-hi.

Albós es trobarà allà a Cancellara i companyia. 65 corredors de màxim nivell en un circuit de 44 km, massa llarg: «Ha d'anar a 46-47 km per hora, aquest és l'objectiu. A Andorra no hi ha ningú que pugui».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT