PUBLICITAT

Torra: «Les coses no es fan així, sense diàleg»

C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Torra i el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, ahir a Govern. Foto: TONY LARA

Hores abans del discurs de Toni Martí, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va citar a l'edifici administratiu a la plataforma sindical dels funcionaris, per tal d'avançar-los les mesures anunciades pel cap de Govern. És a dir, el sindicat coneixia ja abans del discurs televisat quins serien els canvis que els afectarien, entre els quals destaca la retallada dels seus sous, sempre que estiguin per sobre dels 3.000 euros. Malgrat el gest per part de l'Executiu, els sindicats mantenen el seu discurs crític respecte a les mesures i a la manera «unilateral» d'aplicar-les, que ja van exposar a aquest rotatiu la setmana passada.

El portaveu de la plataforma sindical dels funcionaris, Joan Torra, va lamentar després de la reunió la «manca de negociacions i de diàleg» per tirar endavant les mesures anticrisi: «Ja està fet i no faran marxa enrere, les coses no es fan així», va lamentar.

La plataforma sindical va plantejar el seu malestar a Cinca durant la reunió, tot i ser conscients que la seva postura no implicarà canvis per part de l'Executiu. També van lamentar que en les mesures a curt termini només s'hi vegin afectats els treballadors. «Amb l'anterior Govern els privats van pagar la crisi, i ara són els funcionaris els que la paguen», va lamentar Torra, que va afegir que retallant els salaris, eliminant triennis i el GAdA «no resoldrem els problemes del país». Torra va exposar que les administracions han «estirat més el braç que la màniga», i ara són els treballadors els que ho han de pagar.

En aquest sentit va reclamar que siguin els que més tenen els que més paguin. I per aquest motiu des de la plataforma sí que valoren positivament l'aplicació d'un impost IRPF abans de finalitzar aquesta legislatura.

Tots aquests posicionaments seran plantejats també demà durant la reunió de la funció pública, punt d'inici als canvis a la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT