PUBLICITAT

Martí descarta que les retallades afectin les polítiques socials

  • El SASS i RTVSA hauran de gestionar-se amb un 25% menys de recursos
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrada de l'hospital, que està gestionat pel SAAS. Foto: TONY LARA

Martí es va mostrar sensible amb la salut i l'educació, i va assegurar que seran les àrees menys afectades per la contenció de la despesa. També va insistir en què l'Executiu «no posarà l'accent de les retallades en la política social, i encara menys en temps de crisi». És més, fins tot va prometre destinar més recursos a ajudes socials si augmenten les dificultats de la gent.

A banda de la CASS, en el discurs va mencionar altres parapúbliques també afectades per la contenció: «els hi hem fet saber –i això inclou importants organismes deficitaris com el SAAS o Andorra Televisió– que les transferències es reduiran un 25% en el pressupost 2012». El cap de Govern va afirmar que no solament és una aposta d'aplicar «ajustaments severs», sinó que va exigir «un replantejament profund» en aquests organismes «que també hem de dur a terme al llarg de tota la legislatura actual».

La intervenció va permetre Martí traslladar a la població que s'està ultimant un pressupost «auster, de contenció, prescindint de tot allò que no sigui essencial o necessari», tot reconeixent que el marge de maniobra és reduït i que serà necessari esperar als exercicis següents «per veure un veritable canvi en l'estructura dels comptes de l'Estat que es tradueixi en una major eficàcia i eficiència dels recursos públics». El líder demòcrata va intentar esvair dubtes sobre l'aplicació de totes les accions: «No hem vingut aquí a aferrar-nos a la cadira, sinó a fer polítiques que garanteixin el futur d'Andorra». I serà el futur el que dictarà el grau de compliment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT