PUBLICITAT

Previsible majoria suficient per dissoldre el PLA

  • Es necessita l'acord de dos terços dels militants per liquidar el partit
E. O.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del darrer congrés celebrat pel PLA al febrer passat. Foto: TONY LARA

El Partit Liberal (PLA) celebrarà dilluns vinent el que previsiblement serà el seu darrer congrés. En aquest, l'executiva proposarà la dissolució del partit als 180 militants que encara té la formació, i per acordar-la cal l'acord de dos terços dels presents –que han de ser militants a l'ordre de pagament–. Malgrat que la decisió de l'executiva d'elevar al congrés –el màxim òrgan de decisió del partit– no es va prendre per unanimitat, l'actual president de la formació, Enric Pujal, considera que «no és previsible que continuï».

Pujal va atribuir al fet que «a la gent li sap greu» que el PLA desaparegui, com va reconèixer que a ell mateix li passa tot i apostar per la dissolució, que la postura no fos recolzada per tots els membres de l'executiva. Malgrat tot, l'encara president dels liberals pensa que al congrés no hi haurà prous militants que s'oposin a la desaparició del PLA.

De complir-se les previsions de Pujal, el congrés haurà de nomenar una comissió que s'encarregui de la liquidació del partit. Els noms que es proposaran a la militància per formar aquest òrgan seran els dels tres presidents que ha tingut la formació: Marc Forné, Albert Pintat i el mateix Pujal. La tasca més complicada a la que s'hauran d'enfrontar és la de saldar el deute de l'organització. Aquest es troba al voltant dels 200.000 euros, segons Pujal, que va informar que ja s'havia anat treballant en aquesta qüestió. El president va exposar que es negociarà amb els bancs per trobar una sortida al deute, i que un cop adoptada la decisió de dissoldre's, el partit deixarà de tenir despeses com fins ara, ja que es deixaran els locals que ocupa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT