PUBLICITAT

Més demandes d'ajuts dins d'una mateixa família a Andorra la Vella

  • La marxa del país de nuclis familiars fa davallar el total d'expedients, assegura Valera
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

el conseller de Social del Comú d'Andorra la Vella, Quim Valera, va assenyalar, en declaracions a l'ANA, que el nombre d'ajuts socials ha augmentat mentre que el nombre d'expedients s'ha reduït. És a dir, segons va informar el conseller, augmenten els casos en què una mateixa família demana més d'un ajut social. Però en canvi el nombre de famílies que demanen ajuts es redueix.

Els ajuts que concedeix el Comú d'Andorra la Vella en els serveis socials es diferencien entre els que s'apliquen directament assumint un percentatge dels preus de les activitats i els que han de demanar els ciutadans explícitament. Quan una persona no pot fer front al pagament de l'escola bressol, les activitats extraescolars, un servei d'atenció a domicili, o tallers per a la gent gran, entre d'altres, pot sol·licitar que se li exoneri la totalitat o una part del preu.

En aquest sentit Valera va assegurar que els darrers mesos han notat un increment del nombre d'ajuts que se sol·liciten en un mateix nucli familiar. Per exemple, una mateixa família demana alhora un ajut per a l'escola bressol del nen petit, un altre ajut pels extraescolars del nen gran i a la vegada una exempció del foc i lloc.

D'altra banda, però, el fet que el nombre d'expedients es redueixi fa pensar, va assegurar Valera, que algunes de les famílies que es troben en situacions difícils marxen del país. De fet, el conseller va informar que en coneix diversos casos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT