PUBLICITAT

Vila diu que amb el trencament de la majoria comunal "hem guanyat en llibertat d'expressió"

  • El cònsol menor justifica amb el canvi de funcionament en l'equip comunal la plantada de la reunió
19092011
Josep Vila, en una roda de premsa aquest dilluns al matí. Foto: ANA
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila, ha fet aquest dilluns les primeres declaracions després del trencament de la majoria comunal de la setmana passada. Vila ha dit que els consellers del PS han "guanyat en llibertat d'expressió" perquè abans "no podíem parlar obertament". També ha explicat que el motiu principal del trencament va ser el "canvi de funcionament" de la cònsol major, ja que la proposta de reduir la jornada exclusiva del conseller de Social no va passar per la reunió de majoria sinó que va arribar directament a la Junta de Govern. De la seva banda, la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano, també ha parlat de la qüestió aquest dilluns i ha dit que la voluntat dels consellers del PS és treballar fins al final del mandat "el millor possible".

Josep Vila ha donat aquest dilluns més detalls dels motius que van portar a quatre consellers del PS a abandonar la reunió de majoria del Comú d'Andorra la Vella donant així per trencada la majoria comunal. Vila ha assegurat que la decisió es va prendre a causa d'un canvi de funcionament de la majoria, perquè fins ara les propostes de les comissions de treball es traslladaven a les reunions de majoria per ser votades, i posteriorment ser aprovades en Junta de Govern.

En el cas dels tallers per a la gent gran, hi havia dues propostes, una per mantenir la mateixa oferta i l'altra on es feien retallades. Segons Vila, no hi va haver acord i el mateix conseller de Social, Joaquim Valera, va traslladar-les a la Junta de Govern per tal que es prengués la decisió, i en aquest moment va aparèixer "una tercera proposta que va fer directament la cònsol major" que consistia en "fer les activitats de la gent gran amb el salari del conseller de Social".

El cònsol major ha destacat que hi va haver un canvi en el procediment de treball "perquè mai abans s'havia votat alguna cosa en Junta de Govern que no hagués passat per junta de majoria", i com que s'havien trencat les regles del joc, va entendre que s'havia trencat la majoria, per la qual cosa va abandonar la reunió demanant que marxés qui volgués i tres el van seguir.

Josep Vila ha afegit que després dels últims esdeveniments "hem guanyat en llibertat d'expressió" perquè fins ara "no podíem parlar obertament". De fet, ha reconegut que "teníem unes reunions de majoria molt dures" en les quals "segons el que deia algun conseller nostre se'l renyava una miqueta i la llibertat d'expressió no era ben vista en funció de qui deia una cosa o una altra".

De la seva banda, la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano, ha assegurat que tenen clar que s'ha d'arribar a finalitzar el mandat perquè "ens hi hem compromès", i que per tant, des dels PS volen seguir complint el programa amb el qual es van presentar.

Cano també ha recordat que a la Junta de Govern hi ha dos membres de cada grup en els quals s'ha dividit la majoria, però que la cònsol major té vot diriment, i que si hi hagués algun tema en el qual no s'arribés a un acord, l'única possibilitat seria "manifestar-nos sobre el perquè no hi estem d'acord". En tot cas, la consellera ha dit que pensa que no hi haurà cap problema perquè en tres mesos no queda pràcticament cap qüestió important per decidir. A més, ha assegurat que entre els membres de la Junta de Govern hi ha educació i no s'ha perdut el respecte.

També ha assegurat que ella és "dona de partit" i que si el partit la necessita estarà a la llista en el número que calgui, i que si no hi és, també podran comptar amb el seu treball perquè se sent molt orgullosa de ser del PS.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT