PUBLICITAT

Alcobé demana pujar l'aposta pels productes autòctons

  • Uns 400 comensals degusten els plats presentats pels restauradors
ÈLIA ORTS GARRI
ORDINO

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va trobar a faltar productes autòctons en els plats oferts a la Mostra Gastronòmica d'Andorra. «Hi ha molt bons cuiners però s'ha d'apostar més per productes autòctons», va manifestar, tot afirmant que la gastronomia és un «element de competitivitat» turística i de «riquesa».

Una vintena de restauradors van portar a la Mostra un parell de plats cada un, oferint un ampli ventall de cuines. No en va el conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Bartumeu Gabriel, va destacar la presència de nombrosos plats amb arrels en cultures asiàtiques. En aquest sentit, va manifestar que el món s'està globalitzant, «i la cuina també», i aquesta 20a Mostra Gastronòmica d'Andorra en va ser una prova. En aquesta edició, al voltant de 400 comensals van gaudir de l'oferta gastronòmica, que tampoc va oblidar innovacions en plats més típics de la cuina andorrana. L'organtizació havia previst l'assistència d'unes 460 persones, però finalment la xifra d'assistents va ser similar a la de l'edició anterior.

De cara a properes edicions, el Comú vol mantenir el format de la Mostra, apostant per la innovació en els plats, «sempre guardant la tradició de base». La xef amb una estrella Michelin, Montserrat Estruch, va encoratjar a no quedar-se amb la 20a Mostra i arribar més enllà de la 40a.

CALENDARI CONJUNT / La coincidència amb la festa gastronòmica organitzada pel Comú d'Encamp pot ser una explicació de per què la Mostra no va tenir un ple absolut. Per això Gabriel va demanar establir un «calendari conjunt», ja que considera positiu que hi hagi diverses iniciatives com aquesta «però no que se solapin», perquè «fa mal entre nosaltres». Així mateix, va recordar que la d'Ordino és la Mostra Gastronòmica d'Andorra, «de país», i que ja fa 20 anys que se celebra el tercer diumenge de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT