PUBLICITAT

Uns 300 ciclistes reivindiquen la bicicleta com a mitjà de transport

  • Viaplana considera insuficients les infraestructures per a l'ús d'aquests vehicles
E. A. / E. O.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciclistes de totes les edats inicien la bicicletada popular urbana, davant del Prat del Roure d'Escaldes, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La bicicletada popular, que Andorra Sostenible organitza des de ja fa vuit anys en motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, es va centrar en aquesta edició a reivindicar l'ús de la bicicleta en espais urbans i com a «mitjà de transport alternatiu». Així es va explicar la responsable d'Andorra Sostenible, Anna Viaplana, que va argumentar que el mitjà de transport predilecte dels andorrans és el cotxe particular i que els nuclis habitats estan poc adaptats a la circulació de bicicletes. L'objectiu de la pedalada és el de conscienciar la població sobre la necessitat d'una mobilitat sostenible, en la que s'utilitzi menys el transport privat i es promogui l'anar a peu, amb bicicleta i els vehicles col·lectius.

En aquest punt, Viaplana va opinar que les instal·lacions i carrils dedicats a les bicicletes «no són suficients», tot i que va reconèixer que s'està avançant en aquest àmbit. El motiu d'aquest retard, en comparació a d'altres indrets amb xarxes de carril bici, és que la «cultura ciclista» aquí no està tan estesa, i això que «tots, una hora o altra som vianants i ciclistes». Viaplana va manifestar, en aquest sentit, que com més es potenciï l'ús d'aquest vehicle, més zones s'hi dedicaran. Per això, des d'Andorra Sostenible es vol recolzar aquestes iniciatives.

ENFORTIMENT DE LA CULTURA CICLISTA / Al llarg de la pedalada es van veure nombrosos exemples de la poca «cultura ciclista». Van ser diversos els vehicles que no van respectar el pas de les bicicletes, i en algun cas es va estar a prop de l'accident. Malgrat això, la presa dels carrers d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, en un circuit de cinc quilòmetres per vies cèntriques i emblemàtiques, per un total de 306 bicicletes –el doble de participació que en l'edició de l'any passat, quan hi va haver uns 165 ciclistes participants– malgrat l'amenaça de pluja, és una demostració que aquest mitjà de transport va guanyant adeptes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT