PUBLICITAT

Josep Mandicó, candidat a cònsol major

  • Demòcrates per Andorra ha d'acabar de tancar serrells i definir els noms dels que l'acompanyaran
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Josep Mandicó, envoltat de membres d'Unió pel Progrés de Canillo, l'any 2004. Foto: EL PERIÒDIC

Josep Mandicó Calvó, que ja va ser cònsol major del 2001 al 2003, serà el candidat a cònsol major de Demòcrates per Andorra a la parròquia de Canillo. La comissió formada per Jordi Alcobé, Mònica Bonell, Enric Casadevall, Xavier Jordana, Josep Casal i Meritxell Palmitjavila, encarregada de buscar el perfil de candidat més idoni, no ha trigat ni una setmana a trobar-lo. Aquest vespre celebren una reunió en la qual s'acabaran de pefilar tots els serrells que quedin, però la decisió ja està presa.

La comissió canillenca va adoptar la decisió divendres, i ara falta «acabar de tancar» en la reunió que mantindran aquest vespre i en la qual hi assistirà el mateix candidat. Però el que queda per tancar és poc, com va reconèixer el mateix Mandicó a l'ANA. El futur candidat per DA va explicar que se sent motivat per agafar el relleu de l'actual consolat, si és la voluntat expressada pels electors. Mandicó és conscient de les dificultats a les què haurà de fer front i que «agafar el Comú en aquest moment és per no anar-te a lluir massa, sinó més aviat fer-te enemics per les decisions que s'hauran d'agafar». El qui encapçalarà la llista per DA a Canillo afegia que «no hem de fer una política per tornar-hi d'aquí a quatre anys, sinó per tirar la parròquia endavant» i que «els comuns s'han de replantejar moltes coses i una d'elles són les despeses, i això s'ha de reestructurar».

Tot i això, Mandicó afirma taxativament que «crec en la parròquia de Canillo i crec que encara té on anar ja que tenim marges de maniobra que hem d'esgotar fins al final».

En relació a la resta de la candidatura, la persona que ha de ser la candidata a cònsol menor i els altres integrants de l'equip que l'haurà d'acompanyar, Mandicó va explicar que l'objectiu ha de ser «fer un equip que s'entengui i en el qual hi hagi confiança».

EL PERFIL DEL CANDIDAT / Mandicó té experiència com a cònsol major de la parròquia de Canillo. Va ocupar el càrrec ara tot just es compleixen deu anys, del 2001 al 2003 fent tàndem amb Patrícia Tourreau de cònsol menor –de qui aquesta setmana s'ha celebrat el primer aniversari de la seva mort–. Van accedir al càrrec després de les dimissions de cònsols de Bibiana Rossa i Gerard Barcia, en un convuls primer tram de mandat per la pèrdua de confiança del grup de la majoria, Unió pel Progrés de Canillo. En les eleccions del 2003 es va tornar a presentar com a número dos de la mateixa candidatura, però que aquest cop encapçalava Martí Salvans, i es van quedar a l'oposició amb tres consellers. Va ser l'any també que va significar l'inici dels dos consolats d'Enric Casadevall i Mònica Bonell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT