PUBLICITAT

Posem-nos guapos que ve Viquipèdia

  • Una trobada de viquipedistes prenen Andorra per fer fotos i carregar-les en l'enciclopèdia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les imatges que apareixen a la llista de monuments d'Andorra: Ràdio Andorra, el pont d'Engordany, la Mola i serradora de cal Pal i l'església de Sant Joan de Caselles. Foto: viquipèdia

Ahir va ser Barcelona. Avui és el torn d'Andorra. Posem-nos ben guapos que comencen els flaixos. Sobretot aquells monuments que encara no apareixen al Wiki Loves Monuments 2011. Ja són molts els que apareixen però alguns dels més rellevants a la història andorrana com Casa de la Vall o la Farga Rossell, entre d'altres, no tenen encara cap il·lustració en aquesta enciclòpedia.

Per aquest motiu i per renovar altres imatges del país, una expedició viquipedista de Barcelona i viquipedistes andorrans es troben avui en una jornada des de les 9:30 fins les 18:00 hores per fer quantres més fotos bones millors.

‘Viquipèdia prem Andorra' se centrarà en els monuments que apareixen a la llista d'Andorra, però prioritzaran aquells que no tenen cap il·lustració i també aquelles rutes suggerides, i inclús fer fotografies per il·lustrar articles en la categoria que disposa aquesta font d'informació.

Durant aquest mes Andorra és un dels 17 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments. El concurs a Andorra és organitzat per l'associació Amica Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra. A més de col·laborar amb l'organització, Patrimoni ofereix un lot de premis familiars per als guanyadors de la millor foto d'un monument d'Andorra –es tracta d'un lot de llibres de temàtica andorrana, passaports de museus, entrades al bus turístic i Caldea i baixades en Tobotronc.

Com si es tractés d'una gimcana a primera hora del matí es tenia prevista la trobada per organitzar-se amb grups o en solitari i poder marcar unes rutes a seguir per fer fotos. Al final de la jornada es fa un balanç i, amb l'ús de l'eina de càrrega d'imatges, aquestes seran cedides sota les condicions d'una llicència lliure.

Sota el nom ‘Viquipèdia pren la teva ciutat', des de l'any 2008 s'estan celebrant una sèrie de gimcanes fotogràfiques a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins al moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més.

Amb l'edició andorrana es pretén enriquir l'arxiu d'imatges lliures del Principat a Wiquimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. Andorra disposa de desenes de monuments llistats que formen part de Wiki Loves Monuments 2011.

Així doncs, esteu preparats que disparen. Un, dos i tres, i diem entre tots, monuments i paratges, allò de «Lluíiiiisssssssssssss». Flaix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT