PUBLICITAT

Lleida envaeix els carrers d'Encamp

  • Més de 700 persones aprofiten la per degustar els cargols cuinats pels responsables de l'Aplec lleidatà
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Membres de la festa de Moros i Cristians desfilen ahir per Encamp. Foto: ÀLEX LARA

Una vuitantena de persones de la Festa de Moros i Cristians de Lleida va desfilar ahir a la tarda pels carrers d'Encamp, envaint d'aquesta manera, en el marc de la festa gastronòmica, social i cultural que s'hi celebra, la parròquia. La vicepresidenta de l'Associació de Moros i Cristians, Teresa Majoral, va explicar que els integrants de la desfilada van mostrar un vestuari que s'ha aconseguit després de vuit anys de recerca històrica. La festa té l'origen fa 17 anys quan es va decidir recuperar un ball parlat que es va crear per les noces de Ramon Berenguer i Peronella d'Aragó.

La desfilada es va iniciar al Complex Esportiu i Sociocultural, i va anar fins a la plaça dels Arínsols per tornar a baixar i acabar al Prat Gran. Majoral va explicar que la Festa de Moros i Cristians té lloc a Lleida el mes de maig i que hi participen unes 300 persones, segons va recollir l'ANA.

La comitiva desplaçada fins a Encamp era d'unes vuitanta persones, i Majoral va destacar que la desfilada s'havia fet amb els vestits històrics, valorats en 200.00 euros, i que s'havia aprofitat per estrenar dues filades o comparses: la dels Pallaresos i la dels Al·lerisis.

Passió pels cargols

D'altra banda, més de 700 persones van participar en l'acte central de la festa gastronòmica d'Encamp, el dinar popular on es van poder degustar, a un preu de cinc euros, cargols acompanyats amb botifarra i seques, i amb la cervesa com a beguda. Participació que mostra que al Principat també hi ha passió pels cargols. La consellera de Cultura encampadana, Olga Areny, va indicar que el dinar s'havia organitzat finalment al Complex Esportiu i Sociocultural per l'amenaça de pluja, informava l'ANA, i que els actes de la festa gastronòmica, que compta amb la col·laboració dels responsables de l'Aplec del Caragol de Lleida, van funcionar molt bé.

Areny va afirmar que un any més, la gent havia respost molt bé a la tradicional cargolada, que aquest any s'havia decidit ampliar amb més activitats al seu voltant i comptar amb la col·laboració de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida, que es van encarregar de l'àpat. Areny també va destacar la important participació a les activitats infantils del matí, que van tenir com a protagonista la cursa de cargols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT