PUBLICITAT

Andorra i la Xina aprofundeixen en la cooperació econòmica

  • El Govern trametrà un esborrany de conveni d'intercanvi d'informació fiscal per avançar en aquesta negociació
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La delegació xinesa, amb Ruiyu Li mirant entre les banderes, que es va reunir ahir amb Saboya. Foto: ÀLEX LARA

Ha arribat l'hora de «posar en pràctica el que fins ara han estat declaracions de bona voluntat» en les relacions entre Andorra i la Xina. La visita d'una delegació xinesa, encapçalada pel director general d'Europa del ministeri d'Afers Exteriors, Ruiyu Li, va deixar la sensació al ministre d'Afers Exteriors andorrà, Gilbert Saboya, que les relacions entre ambdós països comencen a encarar «la fase dels fets», o com va manifestar Ruiyu Li, que es «reforça la cooperació per portar-la a una nova etapa». Així, es comença una etapa per «resoldre aspectes tècnics» i així «ben aviat definir calendaris d'actuació», va resumir l'andorrà.

Durant la trobada van tractar amb més profunditat i precisió qüestions de cooperació en els àmbits turístic i econòmic i financer. En aquest segon eix, es va parlar de la possibilitat que Andorra faci arribar a la República Popular de la Xina un esborrany de conveni d'intercanvi d'informació fiscal, per anar avançant en aquesta negociació concreta. De fet, Saboya ja va explicar que la Xina ja havia fet arribar el seu interès de treballar en aquest sentit. «Un primer pas de demostració de la bona voluntat d'avançar en positiu en la col·laboració en l'àmbit econòmic i financer», segons Saboya.

També es va parlar de les oportunitats que generarà la futura obertura econòmica. En aquest àmbit, es va posar sobre la taula la possibilitat que una delegació andorrana visiti el territori xinès per informar de primera de mà «aquesta realitat», segons va informar Saboya, un cop s'aprovi i entri en vigor la futura legislació en aquest aspecte. Per la seva banda, Ruiyu Li es va mostrar esperançat que aquesta obertura faci «que en un futur, diferents empreses xineses amb capacitat vinguin per explorar els possibles projectes d'inversió en l'àmbit econòmic o en matèria financera».

60 MILIONS DE TURISTES XINESOS / Un altre eix tractat durant la reunió d'ahir va ser la cooperació en l'àmbit turístic. En aquest punt, el director general d'Europa del Ministeri d'Afers Exteriors de la República Popular de la Xina va insistir en proposar que Andorra sigui «una parada dins l'itinerari Europeu dels turistes xinesos», va manifestar Saboya. En consonància, Ruiyu Li va exposar que l'any passat van sortir de la Xina uns 60 milions de turistes, i es va mostrar esperançat que «cada vegada siguin més els que visitin Andorra».

Val recordar que en una visita recent d'una delegació xinesa s'havia apuntat al transport entre Barcelona i el Principat i el visat com a principals obstacles per a què els turistes asiàtics arribessin a Andorra. En aquest sentit, el ministre andorrà va assegurar que s'està treballant «en aspectes més tècnics» en relació a la problemàtica dels visats prop del consolat a Barcelona per «articular-ho més fàcilment», i fer que això «no sigui un obstacle per a l'enfortiment del flux de turistes xinesos».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT