PUBLICITAT

Rodríguez posa com a model a seguir la residència Solà d'Enclar

  • La ministra de Salut i Benestar confirma que el Govern vetllarà per la continuïtat del servei
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Els padrins de la residència i el cap del Govern, ahir a la missa de Meritxell. Foto: ANA / A. R.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va manifestar ahir que en el projecte de millora de la xarxa sociosanitària amb què està treballant el departament hi tindrà un pes molt important el model de proximitat amb què es treballa amb l'atenció a la gent gran a la Residència Solà d'Enclar, segons va explicar l'ANA. La ministra va fer aquestes declaracions en el marc de la celebració de la Diada de Meritxell per part de la Residència Solà d'Enclar i que va començar ahir amb una missa al Santuari de Meritxell i posteriorment un dinar de celebració a la residència. Hi van assistir, també, el cap de Govern, Toni Martí, la subsíndica general, Mònica Bonell, i el president de la Federació de Gent Gran del Principat d'Andorra, Marcel Besolí.

La Residència Solà d'Enclar va celebrar ahir la Diada de Meritxell. Ho ha fet amb una missa al Santuari de Meritxell i amb un dinar a la mateixa residència. La ministra de Salut i Benestar va manifestar abans de començar els actes que el model de proximitat, «molt humà i d'atenció de les persones grans» que segueix la Residència Solà d'Enclar, és el model a seguir per tota la xarxa sociosanitària del país en l'atenció a la gent gran.

Rodríguez va explicar que la Residència Solà d'Enclar juga un «rol únic» i que en els projectes de futur de la xarxa sociosanitària amb què treballa el Ministeri hi «tindrà un rol molt especial i important pel que representa com a institució pública al servei d'aquest col·lectiu».

De fet, Rodríguez va valorar que actualment es realitza «un treball importantíssim» per part de tots els professionals vinculats a aquest centre i que, en aquest sentit, els projectes de futur del ministeri passen també per vetllar per la continuïtat d'aquest servei.

La ministra de Salut i Benestar va afegir que en aquest projecte que estan treballat de la xarxa sociosanitària «es vol fer més èmfasi en el model de molta proximitat i seguiment, molt humà i d'atenció a les persones». Rodríguez també va reconèixer que hi ha unes limitacions d'infraestructures, tot i que en l'actualitat la residència té 51 padrins no hi ha llistes d'espera. La ministra ha dit que la capacitat s'ha anat reduint però que ha servit «per millorar l'atenció a les persones que esdevenen més dependents, millorant acolliment i espais, la reducció és per millorar la qualitat de l'atenció».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT