PUBLICITAT

El Camp del Consell, per al rugbi i només per a l'absoluta de futbol

  • El cap de Govern es compromet amb la FAR i el VPC a mantenir l'esport de l'oval al possible Estadi Nacional
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vista panoràmica del Camp del Consell, en una imatge d'aquesta passada setmana. Foto: TONY LARA

Els ànims de la gent del rugbi d'Andorra estaven tan calents que ahir hi va haver una reunió d'urgència entre la plana major del Govern, amb el seu màxim representant, Toni Martí, i la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) i el VPC Andorra. Calia apagar el foc, perquè els jugadors i els representants de l'esport de l'oval estaven que es pujaven per les parets per la decisió –encara no ferma, tot sigui dit– de fer l'Estadi Nacional al Camp del Consell. Així, el compromís personal de Martí envers el rugbi és que, en cap cas, ell no serà «recordat» com el president que va fer desaparèixer el rugbi d'Andorra, segons va informar ahir el secretari de la FAR i ahir portaveu del rugbi, Felip Gallardo. La decisió del cap de Govern és que el Camp del Consell, en cas de ser el futur Estadi Nacional, només acolliria rugbi i els «quatre o cinc partits internacionals de la selecció absoluta de futbol», segons Gallardo. I la paus signada.

Amb tot, preguntat per aquesta qüestió el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, que també va estar present a la reunió d'ahir –hi van assistir també per part del Govern el cap de gabinet, Esteve Vidal, i per part del rugbi, a més de Gallardo, el president de la FAR, Xavier Vilasetrú, el vocal Roger Font, i el president i vicepresident del VPC Andorra, Thomas Ginesta i Thomas Kampfraat, respectivament–, queda clar que tampoc no es van acabar de concretar detalls que no són ni molt menys de poca importància. Segons Cerqueda, l'ús de la gespa està destinat «per al rugbi i per als partits internacionals de futbol de la selecció absoluta», però res no es va dir dels equips de la Lliga Nacional que juguen partits de la Champions League i l'Europa League. «D'això no n'hem concretat», va dir Cerqueda.

Queden per tant uns serrells per tancar, tot i que el compromís de Martí, personal i governamental, deixa més tranquil el món del rugbi, tot i que les xarxes socials ahir bullien amb declaracions d'indignació per la decisió del Govern de fer l'Estadi Nacional a un Camp del Consell que el rugbi andorrà considera exclusiu. En tot cas, el que tampoc no ha agradat han estat les maneres, ja que el rugbi s'ha assabentat per la premsa, cosa que mai no agrada.

Les obres, si comencen al Camp del Consell finalment, s'iniciaran a final de temporada, amb la garantia que el rugbi tindrà casa sense problemes. A l'estiu no hi ha previst cap duel dels Isards.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT