PUBLICITAT

Cereza vincula el canvi de model energètic a la competitivitat del país

  • El directiu de FEDA considera "inevitable" la pujada de les tarifes
  • La parapública aposta per potenciar les energies renovables
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


16092011bsa
Cereza, en un moment de la ponència que ha ofert en el marc de la jornada tècnica. Foto: ANA / J. L. T.
El director de Desenvolupament Estratègic de FEDA, Ramon Cereza, ha explicat aquest divendres en la ponència inaugural de la jornada tècnica Nou model de progrés i construcció sostenible que canviar el model energètic d’Andorra és un repte important. Entre d'altres coses, aquest canvi serà l’única manera de minimitzar la pujada de preus de l’energia. Cereza ha indicat que l'augment de les tarifes "és inevitable" però que es pot treballar perquè la pujada sigui inferior a la que ja pateixen els països veïns. El directiu de FEDA, que ha analitzat la situació energètica actual d'Andorra i els seus reptes de futur, ha apuntat que si no es treballa per un model energètic més sostenible i eficient, els preus pujaran de manera més sensible i el país perdrà competitivitat.
Els recursos limitats del petroli, els danys que les energies amb altes emissions de CO2 fan al planeta, i els recents accidents que han restat popularitat als programes nuclears fan que sigui necessària una revolució energètica a nivell mundial. En el cas d'Andorra, Cereza hi afegeix la dependència amb l'exterior per l'energia elèctrica i la saturació de les xarxes de subministrament.

Segons FEDA, la recepta per evolucionar cap a la sostenibilitat passa per potenciar els recursos renovables, aplicar mesures d'eficiència i estalvi a les construccions, ampliar la capacitat d'importació elèctrica, aplicar el gas en projectes de cogeneració, i potenciar l'ús del transport públic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT