PUBLICITAT

Ferrer acusa el PS de fer campanya amb les «retallades»

  • La cònsol es compromet a treballar per garantir la normalitat del funcionament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer, el mateix dia que es va donar de baixa del Partit Socialdemòcrata, el juliol passat Foto: ÀLEX LARA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va acusar el Partit Socialdemòcrata (PS) de voler «iniciar, presumptament, una precampanya per a les eleccions comunals, servint-se d'un tema tan sensible com és la política social». Ferrer respon, amb aquestes paraules, a les crítiques que els companys de la majoria comunal li van dedicar dimecres «d'imposar un canvi sobtat de les regles de funcionament de la majoria» i de «defensar polítiques de retallada pressupostària en l'àmbit social».

La cònsol de la capital exposa, en un comunicat, la seva versió dels fets ocorreguts durant la reunió de majoria celebrada dimecres. Assegura que «mentre debatíem els aspectes relatius al tràmit organitzatiu del Comú, quatre consellers comunals van abandonar el ple, tot dient que havien perdut la confiança amb la resta de companys que conformen la majoria comunal». Entre els que es van aixecar, el cònsol menor, Josep Vila; el conseller de Social, Quim Valera; la consellera de Cultura i Turisme, Maite Cano; i la consellera d'Administració, Finances i Comptabilitat, Maria Begoña Montes. Aquests, presumptament van al·legar les «retallades pressupostàries que afectarien el departament de Social» com a justificació de la plantada. En relació a aquestes «retallades», Ferrer assegura que «el pressupost d'aquest exercici, que va aprovar el Ple del Consell de Comú per majoria, el 17 de desembre del 2010, es manté plenament vigent», i en relació a les polítiques socials que porta a terme la corporació, manifesta que «contràriament al què s'ha volgut expressar, les hem mantingut inalterades» i va voler «remarcar que hem afegit noves prestacions, fruit dels acords presos entre tots els membres de la majoria».

Malgrat això, els altres membres de la majoria comunal expliquen que la cònsol volia augmentar el preu que paguen els padrins per realitzar determinats tallers i activitats, cosa que interpreten com «un gir cap a polítiques neoliberals». Els consellers entenen que com a resposta a la seva oposició a la mesura, i més concretament la del responsable de l'Àrea Social, Quim Valera, Ferrer va retirar la dedicació exclusiva a aquest, que ara té una relació de laboral de mitja jornada.

Per la seva part, la mandatària continua lamentant que «el PS hagi volgut iniciar, presumptament, una precampanya per a les eleccions comunals, servint-se d'un tema tan sensible com és la política social que hem propugnat des de la nostra corporació i, igualment, que no hagi sabut diferenciar la responsabilitat política que comporta l'assumpció de càrrecs institucionals al front del Comú d'Andorra la Vella i els interessos purament partidistes». En el comunicat, Ferrer continua afirmant que l'acció política «ha estat presidida pel rigor en l'acompliment estricte del programa que vam sotmetre als electors de la parròquia i, alhora, per una escrupolosa gestió dels diners públics» al llarg del mandat.

FUNCIONAMENT NORMAL / Finalment, la cònsol envia un missatge a la població declarant que «per responsabilitat i pel compromís contret, per a la tranquil·litat de tots el ciutadans i ciutadanes de la Parròquia d'Andorra la Vella, davant d'ells, em comprometo a no escatimar cap esforç per garantir-los la normalitat en el funcionament del Comú fins a l'acabament del mandat».

Malgrat voler aquesta normalitat, els membres de la corporació fa temps que denuncien debats tensos que defineixen fins i tot de «violents i desagradables».

LA POSICIÓ DEL PS / Des de l'executiva del Partit Socialdemòcrata van negar haver engegat cap precampanya. La primera secretària de la formació, Judith Salazar, va assegurar que el que ha passat al sí del Comú «no és decisió del partit» sinó dels membres de la corporació. El que sí que fa el partit és donar suport a la decisió adoptada pels consellers electes de la formació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT