PUBLICITAT

El nombre d'assalariats cau de nou i al juny eren 35.706

  • S'agreuja la tendència anyal que passa, en termes negatius, del 2,5% al 3,5%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La construcció és l'àmbit més perjudicat Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats del mes de juny és de 35.706, el que és 88 persones menys que el mes anterior. Això suposa un agreujament de la tendència anyal que arriba al -3,5%, després d'uns mesos al -2,5%, segons va informar el Departament d'Estadística. Pel que fa a la tendència anyal dels diferents sectors, les indústries manufactureres, el comerç al detall i a l'engròs baixen un 7,1%, un 4,2% i un 3,8% respectivament, i el sector de l'energia elèctrica augmenta un 4,5%. En la tendència mensual, el nombre d'assalariats de la majoria de sectors es troben en valors negatius, però al comerç al detall creix una mica, amb un 0,3%.

Les dades mostren també que la massa salarial total del mes de juny és de 71.188.089 euros. S'accentua la disminució amb un -3,8% en tendència anyal. A part del sector de la construcció, els àmbits més impactats per les reduccions de massa salarial són els de comerç al detall (-5,8%), indústries manufactureres (-5,1%) i comerç a l'engròs (-4,4%). En canvi, la massa salaria dels sectors de sistema financer, activitats sanitàries i producció i distribució d'energia segueix una tendència anyal positiva del 5,7%, el 4,8% i el 3,8% respectivament.

Pel que fa al salari mitjà total, aquest es va situar en els 1.993,73 euros per al juny. Destaca una tendència anyal positiva del 0,9% sobretot impulsada pel sector financer. En conseqüència, el salari mitjà creix particularment en el sector de sistema financer, amb el 4,3% de tendència anyal, malgrat la tendència mensual del -2,4%. El sector d'altres activitats socials redueix particularment el seu salari mitjà en un 4,9%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT