PUBLICITAT

Mobilització de tot un país

  • La Copa del Món femenina que Andorra acull el pròxim febrer es planteja gairebé com a qüestió d'Estat
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'acte de presentació de la Copa del Món femenina, ahir a l'Andorra Park Hotel Foto: ÀLEX LARA

La gran cita esportiva del pròxim hivern, i possiblement dels últims anys, es va presentar ahir en societat. La Copa del Món femenina d'eslàlom gegant i eslàlom que acollirà la pista Avet de Soldeu a Grandvalira els dies 11 i 12 de febrer del 2012 va acollir ahir membres de la política andorrana, empresaris, directius i responsables de l'organització d'un esdeveniment que es preveu arribi, via televisió, a «entre 30 i 40 milions d'espectadors», segons va dir ahir Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador de la Copa del Món femenina a Andorra.

A la presentació al Park Hotel hi va assistir també el cap de Govern, Toni Martí, que va focalitzar el seu discurs en les mateixes idees dels altres compareixents –Blanch, el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, el president de la FAE, Albert Coma, i Xavier Cornella com a representant de Crèdit Andorrà–, això és, en una idea de nacionalisme, d'auto-implicació andorrana, de gairebé sentit d'Estat: «Hem de fer conèixer que som una gran nació», o «som un país petit però això no és obstacle per ser un gran país» en són dos exemples. Fins i tot, Martí va donar un pas endavant i es va atrevir a intuir en el futur situacions que, a hores d'ara, semblen d'altre planeta, com organitzar uns Campionats del Món. En dir-ho, algunes mirades furtives, potser nervioses, qui sap si incòmodes, van creuar la sala habilitada al Park Hotel per a l'ocasió.

GRADERIA PER A 1.000 PERSONES / Discursos de grandesa a banda, es van donar dades que interessen, com l'aposta per omplir la pista Avet, Soldeu i els voltants, d'un ambient de Copa del Món pur. Així, a més de les diferents campanyes que Conrad Blanch va anunciar que es posaran en marxa –la primera forta serà a Soelden (Àustria), en la primera cita de la Copa del Món, el 22 i 23 d'octubre, on es contactarà amb diferents estaments de l'esquí per atreure gent a la cita andorrana de febrer; també hi hauran presentacions oficials a Madrid, Barcelona i Tolosa–, hi ha un treball de condicionament de la pista que ja està enllestit. Les millores fetes per a la cita de la Copa d'Europa de la temporada passada es mantindran per a la Copa del Món vinent, tot i que hi haurà un petit canvi perquè la línia d'arribada s'endarrerirà uns metres per poder encabir una graderia volant amb una capacitat per a 1.000 persones. Aquesta graderia es començarà a instal·lar a mitjans del mes d'octubre. De la mateixa manera, el dia de la competició tots aquests espectadors tindran al seu abast una pantalla gegant que incloure imatges en directe i també servirà de ressò de publicitat dels diferents espònsors i col·laboradors d'aquesta Copa del Món que acull el Principat.

CAMPANYA DE MÀRQUETING / La campanya de màrqueting que engegarà el Comitè Organitzador està centrada en la idea que ahir va dir Conrad Blanch: «Tenim una finestra oberta al món». Així, la campanya publicitària se centrarà en l'eslògan «El món ens mira», la qual cosa significa, segons Blanch, «un missatge d'implicació ciutadana». En aquest sentit, l'atractiu de la Copa del Món femenina d'esquí alpí és gran, però amb «continuïtat», en paraules del director general organitzador, que va incloure en el projecte la cita de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat que es disputarà també a Grandvalira –pista de les Antenes– només quinze dies després de la cita alpina, això és el 25 de febrer. Es preveu una despesa del 8% del pressupost en aquesta campanya.

DRETS PER A ATV I COBERTURA MUNDIAL / La repercussió econòmica de la Copa del Món arriba, segons Blanch, «per la televisió». L'impacte és molt alt, i les xifres parlen d'entrar pels ulls d'entre 30 i 40 milions d'espectadors cada dia de competició –les xifres oficials són d'una mitjana de 46 milions. Així, nombrosos canals internacionals emetran en directe la cita andorrana, cosa que també farà Andorra Televisió segons l'acord de cessió de drets d'imatge que Blanch va donar ahir per garantit. Però també el Comitè té previstes durant els pròxims dies altres reunions, amb Televisió Espanyola i amb Televisió de Catalunya, per veure les opcions que hi ha perquè se'n facin ressò.

FESTA INCLOSA AL PALAU DE GEL / La idea del Comitè Organitzador és incloure en tot el cap de setmana una mena de gala al Palau de Gel de Canillo. Serà el dissabte en què s'organitzarà el lliurament de medalles de l'eslàlom gegant, i l'horari en principi està establert per a les 18.30. La idea és fer una cerimònia en tota regla.

UN TOTAL DE 500 PERSONES IMPLICADES / Una Copa del Món és feina, i vet aquí que els números canten: gairebé 400 persones formen part del Comitè Organitzador, i si se sumen els voluntaris, la xifra augmenta fins els 500 implicats.

¿COM S'HA ARRIBAT FINS AQUÍ? / Albert Coma, president de la FAE, va desglossar en anys el treball fet per poder arribar a aquest punt de tenir al Principat una Copa del Món femenina. Des del 2003 es van rebre a Andorra dues Copes d'Europa i es va fer la demanda de la Copa del Món a la FIS. Al 2005 la pista Avet va rebre el vistiplau dels tècnics de la FIS per acollir cites d'alt nivell, «sobretot perquè arriba a un poble, Soldeu, i això és una cosa que es valora molt des de la FIS», segons Coma. La demanda de Copa del Món, llavors, va ser per al 2008, però la FIS no la va acceptar, fins que finalment es va informar a la FAE que és donava el sí per al 2012, any en que en principi només hi hauria una prova, però que finalment en tindrà dues, l'eslàlom gegant i l'eslàlom. Recordin: els pròxims 11 i 12 de febrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT