PUBLICITAT

Els organitzadors esperen que la Copa del Món d'esquí alpí posicioni el país internacionalment

  • Comptarà amb una seixantena de corredores de 23 països diferents, i que entre equips i organització mourà unes 1.400 persones
  • El ressò es vol aconseguir a través de la retransmissió televisiva de les dues proves, que esperen que tinguin entre 30 i 40 milions d'espectadors cadascuna
15092011_copaski
Coma, Martí, Cornella i Blanch amb el fill del fundador de la Copa del Món, Patrick Lang, que ha estat present a la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: ANA / M. T.
Els organitzadors de la Copa del Món femenina d'esquí alpí, que se celebrarà per primera vegada al país l'11 i 12 de febrer de l'any vinent, treballen amb el desig que l'esdeveniment posicioni Andorra a nivell internacional i perquè sigui un èxit esportiu i social. Aquest dijous el director general de la cursa, Conrad Blanch, ha donat a conèixer més detalls de l'esdeveniment, que comptarà amb una seixantena de corredores de 23 països diferents, i que entre equips i organització mourà unes 1.400 persones. El ressò internacional es vol aconseguir principalment a través de la retransmissió televisiva de les dues proves, que esperen que tinguin entre 30 i 40 milions d'espectadors cadascuna. D'altra banda, el cap de Govern i el cònsol major de Canillo han tornat a demanar la implicació de la gent del país, un fet que es vol assolir a través d'una campanya de comunicació que portarà per lema El món ens mira.

Mica en mica es van coneixent més detalls de la Copa del Món femenina d'esquí alpí, que se celebrarà a la pista Avet de Soldeu l'11 i el 12 de febrer. El divendres dia 10 es faran els entrenaments, el dissabte se celebraran les dues mànegues de l'eslàlom gegant i el diumenge serà el torn de les dues mànegues de l'eslàlom. Un dels moments importants de l'esdeveniment serà la cerimònia de sorteig de dorsals i de lliurament de premis de la primera prova que comptarà amb una gala de patinatge sobre gel el dissabte a la tarda al Palau de Gel.

Conrad Blanch ha explicat que el comitè organitzador està format per gairebé 500 persones, que hi haurà unes 130 periodistes acreditats, i que a l'octubre es començarà a col·locar la grada a l'arribada, amb capacitat per a 1.000 persones. A nivell logístic, es restringirà l'aparcament de vehicles a Soldeu, i s'habilitaran dos aparcaments dissuasoris –el del Tarter i el de Grau Roig- amb llançadores fins a la població. S'espera comptar amb entre 60 i 70 corredores de 23 països diferents, incloent el top 25 mundial que encapçalen Maria Riesch, Lindsey Vonh i Tina Maze.

Blanch ha indicat que un 8% del pressupost total de l'esdeveniment es destinarà a les accions de màrqueting, que s'inicien al novembre amb una primera campanya per generar expectatives, seguida d'una segona que tindrà per objectiu difondre un missatge d'implicació ciutadana amb el lema El món ens mira! D'altra banda, l'estació farà tres presentacions específiques de la cursa a Barcelona, Tolouse i Madrid.

El cap de Govern, Toni Martí, ha estat present a l'acte per posar de relleu que es tracta d'un esdeveniment de país i que compta amb el suport del Govern. Martí, que ha dit que la Copa del Món "és una de les poques alegries que ens donen aquests temps difícils", s'ha mostrat convençut que serà un èxit total i ha remarcat que l'audiència mitjana d'una Copa del Món és de 46 milions d'espectadors. També ha afegit que el següent pas serà consolidar aquest tipus de competició, i ha encoratjat els organitzadors a començar a pensar en acollir uns mundials.

De la seva banda, el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, ha explicat que ja s'han fet reunions amb el personal de l'estació i que està molt motivat, que també s'han trobat amb els hotelers de la parròquia per tal que animin els clients a veure les curses, i ha tornat a demanar la implicació dels ciutadans del país, perquè "és importantíssim que es vegi gent a peu de pista perquè sigui un èxit i ens tornin a donar altres proves".

El president de la Federació Andorrana d'Esquí, Albert Coma, ha recordat que per la FAE, l'objectiu de l'esdeveniment és donar conèixer Andorra al món a nivell esportiu, i fer que els joves del país vegin què és l'esquí d'alta competició i puguin fer una bona progressió.

Xavier Cornella, com a representant del principal patrocinador de la cursa, Crèdit Andorrà, ha recordat que l'entitat ha destinat durant el 2011 més de 300.000 euros a projectes esportius, i ha destacat que la Copa del Món serà un esdeveniment amb una gran rellevància esportiva internacional i que també tindrà una repercussió directa als principals sectors de l'economia del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT