PUBLICITAT

El Camp del Consell guanya terreny per ser l'Estadi Nacional

  • El Govern rep el representant de la UEFA i assumeix altres opcions, com també Ordino, si el Comunal és un problema
R. M. S. / I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Camp del Consell, en una imatge presa ahir des de la carretera de la Comella Foto: TONY LARA

Canvi d'escenari, canvi radical, i inici d'una nova guerra entre diferents interessos. Ahir hi va haver dues reunions al Principat pel futur de l'Estadi Nacional. Per una banda, Thierry Favre, responsable d'estadis i seguretat de la UEFA, es va veure amb el cap del Govern, Toni Martí, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el director general de la Federació Andorrana de Fubtol (FAF), Tomàs Gea. D'aquesta reunió es va extreure que l'Executiu té «voluntat» de tenir un Estadi Nacional, i que el Comunal és el pla A, però que hi ha de plans B, com ara el Camp del Consell, que agafa «força», segons va afimar Cerqueda al final de la reunió, o fins i tot les noves instal·lacions d'Ordino, com va manifestar el ministre portaveu Jordi Cinca ahir en roda de premsa, tot i que aquesta opció és més irreal. L'altra reunió, al Comú d'Andorra la Vella, va tenir de protagonistes el mateix Favre, el cònsol menor, Josep Vila, i els tècnics d'esports de la parròquia. En aquest sentit, i amb el camp del Sant Ermengol sobre la taula, Favre va destacar que la UEFA no posarà més diners perquè si els vol posar i no hi ha hagut cap canvi per tenir un Estadi Nacional, ni molt menys es donarà ni un euro més per altres projectes.

Favre va assegurar ahir que les obres, que havien d'estar començades d'aquest agost, haurien de tenir data «al novembre» per començar «a l'agost com a molt tard». En tot cas, el responsable d'estadis de la UEFA, amb el projecte a la mà del nou Estadi Nacional on ara hi és el Comunal, va assegurar: «La reforma, en tot cas, m'agrada, és realista i amb un ús ideal per al que necessita Andorra, és un projecte factible i adaptat». Ara bé, el Govern va insistir en la possibilitat que hi hagi canvis de plans, i el Comunal es quedi com està, i les obres passin al Camp del Consell. Jordi Cerqueda, secretari d'Estat d'Esports, va dir ahir: «La primera opció és el Comunal perquè és un projecte fantàstic que conserva a més la pista d'atletisme, però hi ha moltes dificultats amb la propietat que s'haurien de salvar». «L'alternativa», hi va afegir Cerqueda, és «el Camp del Consell, on entraria tant el rugbi com el futbol. Ara mateix és una opció, molt recent, sí, però un opció». En aquest sentit, el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va dir ahir que la «virtut del Camp del Consell és que és propietat del Govern»,però va assegurar que, en qualsevol cas, existeix la «necessitat d'ajustar el cost». Ara la qüestió està en mans dels tècnics, que han de veure «si tècnicament és possible» encabir l'Estadi Nacional en el Camp del Consell.

FEDERACIÓ DE RUGBI AMB RETICÈNCIES / Preguntat ahir el president de la Federació de Rugbi (FAR) per aquesta qüestió, Xavier Vilasetrú va contestar: «Les gespes tenen un ús màxim i em preocupa si ens diguessin que no podem utilitzar el camp la meitat de temps».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT