PUBLICITAT

Vila: «Possiblement haguem de tancar el Comunal»

  • El lloguer, de 650.000 euros l'any, venç el pròxim 22 de gener
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La pista d'atletisme del Comunal és l'única que hi ha al Principat Foto: EL PERIÒDIC

Vist el canvi de situació, amb el Comunal en perill de ser substituït per una altra instal·lació per acollir l'Estadi Nacional, tremola el Comú d'Andorra la Vella. I ho fa per la senzilla raó que l'opció que es contempla des de la parròquia és que aquest escenari passi a ser proclamat «d'interès nacional», com ho és el Camp del Consell, el que faria que la capital s'estalviés un lloguer que cada any fa volar de les arques 650.000 euros. Josep Vila, cònsol menor andorrà, assumeix la possibilitat i mira amb incertesa al futur, però no es mossega la llengua: «Si tenen una solució, me n'alegro pel futbol, però possiblement hàgim de tancar el Comunal». El contracte de lloguer actual caduca el pròxim 22 de gener de 2012.

El canvi de postura del Govern de Toni Martí no va agafar de sorpresa al cònsol menor andorrà, «perquè durant molts anys se n'ha parlat molt i de moltes instal·lacions, que si Aixovall, que si Ordino, que si el Comunal o que si el Camp del Consell», però això no impedeix que miri amb certa cura el que pugui passar a partir d'ara. «Les declaracions del Govern fan que ens plantegem quin serà el futur del Comunal», va dir ahir a aquest rotatiu.

Per a Josep Vila, el cost d'aquesta instal·lació és exagerat per a les arques parroquials: «Paguem un lloguer molt alt, si es declarava d'interès nacional era l'opció bona, però si ara és el Camp del Consell el que volen fer, doncs hem de mirar si podem assumir-ho, i ho veig molt, molt difícil».

NO HI HA DINERS PÚBLICS / La història de tot plegat és el peix que es menja la cua: «No hi ha diners. Si el Govern no ens dóna diners, nosaltres no podem assumir totes les despeses, així que tot queda enlaire». Vila considera que el cost del lloguer del Comunal és desproporcionat per al Comú, i llavors la data límit del 22 de gener del 2012 es presenta al davant com un mur difícil de superar. «Hem d'esperar què diu el Govern, què volen fer amb l'Estadi Nacional», va dir ahir el cònsol menor.

L'ÚNICA PISTA D'ATLETISME / Tancar el Comunal suposaria un problema esportiu molt seriós, perquè no només el futbol no podria gaudir d'aquest camp –ja ho fa amb compta-gotes–, sinó que el món de l'atletisme, quedaria orfe, així com el d'altres esports que utilitzen la instal·lació, el gimnàs o el pavelló d'hoquei. La situació es tensa entre el Comú i el Govern, si finalment el projecte d'Estadi Nacional canvia de lloc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT