PUBLICITAT

Queda prohibit l'anonimat de les targetes dels mòbils

  • Creació d'un nou registre amb les identitats dels compradors de Mobiland CLIC
P. G.
ANDORRA LA VELLA

A partir d'ara les targetes de prepagament Mobiland CLIC hauran de tenir un registre amb els noms del seus compradors. Fins ara la compra d'aquestes targetes era anònima, però això canvia i caldrà apuntar la identitat del comprador, seguint el tractats i directives internacionals per reforçar els mitjans interns i la cooperació internacional en l'adopció de mesures bàsiques contra el crim organitzat i l'ocultació de proves.

El Consell de Ministres va provar ahir l'acord del consell d'administració d'Andorra Telecom, que va decidir modificar les condicions de contractació del servei de telefonia mòbil.

La modificació contempla que Andorra Telecom i els establiments o punts de venda de targetes de prepagament hagin de portar a partir d'ara un registre on consti la identitat dels clients que adquireixin aquest tipus de targetes, fins ara anònimes. La conservació d'aquestes dades es farà informant als clients de l'existència del registre d'acord amb la llei de protecció de dades personals i amb la corresponent acreditació de la persona física o jurídica.

Pel que fa a les targetes adquirides amb anterioritat, Andorra Telecom procedirà a la identificació dels usuaris fins el 30 de novembre de l'any vinent. Transcorregut aquest termini, les targetes no identificades s'anul·laran, sense perjudici de la compensació que pugui correspondre als posseïdors de les mateixes pel saldo pendent de consumir, sempre que reclamin dins l'esmentat termini.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT