PUBLICITAT

Els Verds estudiaran pactes a cada parròquia de cara a les comunals

  • La formació descarta concórrer-hi sense aliances i també una negociació a nivell nacional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Antònia Escoda fa ganyotes veient els resultats de les darreres eleccions generals Foto: ÀLEX LARA

Els Verds d'Andorra van acordar ahir a la nit no concórrer de manera individual a les properes eleccions comunals, convocades pel 4 de desembre vinent. En la reunió que van mantenir, els membres de la formació van acordar no intentar una aliança global i deixar la porta oberta a què cada comitè parroquial pugui negociar acords per participar a la contesa en coalició. Evidentment, els acords hauran de tenir la seva base en el programa, tal com va recordar la presidenta de la formació, Antònia Escoda. Tant Escoda, com la que ha estat la candidata en les darreres eleccions legislatives, Isabel Lozano, ja van avançar, abans de la reunió, la seva posició contrària a la participació de la formació a les eleccions comunals.

Escoda va reconèixer en declaracions a l'ANA que per ara, no es veu amb ganes de presentar-se a les eleccions comunals. Opina que al partit hi ha «molt desgast a nivell humà», i que potser els valdria més la pena «fer-nos grans per la base». Tot i així, Escoda creu que potser en aquestes comunals tindrien opcions de treure millors resultats «pels desencantats del Partit Socialdemòcrata», però recorda que la llei electoral a les comunals els dóna molt poques opcions de quedar representats.

D'altra banda, Lozano va dir al programa Ara i Aquí de RNA que coincideix amb Escoda en pensar que no es presentarien, i que era ahir a la nit quan els membres del partit havien de prendre una decisió. «Perquè, per sort, aquí decidim entre tots», va manifestar Escoda, que ja va apuntar que si la resta de membres es veuen amb força per encarar les eleccions i s'hi volen presentar, els hi donarien suport i ho tirarien endavant.

D'altra banda, la presidenta dels Verds va afirmar que encara que no es presentin, durant la campanya electoral diran la seva, reivindicaran el canvi de la llei electoral, que no els afavoreix, i demanaran als partits que facin propostes coherents amb les necessitats del país i no programes parroquials que parlin de les peculiaritats de cada lloc sinó que es treballi conjuntament per a la millora de tot el país.

APC TAMPOC ANIRÀ A LES COMUNALS / Andorra pel Canvi també es planteja no concórrer a les eleccions comunals. De fet, malgrat que alguns membres de la plataforma no es vulguin pronunciar al respecte de la posició adoptada per la formació, d'altres asseguren que ApC no serà present en els propers comicis. L'argument esgrimit per aquests darrers és que la idea original d'ApC és de ser una plataforma «d'àmbit nacional» i que «no té estructura suficient» per presentar-se a les eleccions comunals.

RD ES DISSOL / D'altra banda, el president de Renovació Democràtica, Ricard de Haro, va anunciar ahir que el partit escaldenc ha iniciat el procés de dissolució i que, en conseqüència, no seran presents a les eleccions comunals. La decisió va ser presa, segons va desvetllar De Haro a la tertúlia de l'Ara i Aquí de RNA, en la reunió que van mantenir dilluns passat, tot i que abans de l'estiu «ja vam començar a veure-ho». El partit no havia concorregut a les eleccions generals, i tampoc hi havia la intenció de participar en les properes comunals. Per això, «hem intentat ser el més honestos», i no fer creure a l'electorat que hi podria haver una altra llista.

El fet de dissoldre's no implica, segons el polític escaldenc, que s'integrin en cap altra formació política, sinó que cadascú «farà o no farà». De Haro va explicar que les motivacions que han dut RD a dissoldre's han vingut donades per l'actual panorama polític nacional després de les eleccions generals en el qual «el país vol dues opcions, anem cap amunt i la motivació no era l'adequada». El president d'RD també va reconèixer que un altre dels motius que havia dut a prendre la decisió de disoldre's era el fet que no s'havia trobat relleu a l'actual junta directiva.

Així mateix, De Haro va explicar que els comptes del partit estaven nets, i per tant no plantejarien problemes al dissoldre la formació, i que per a fer efectiva definitivament la dissolució només mancava informar tots els membres de la formació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT