PUBLICITAT

Ferrer trenca la majoria del Comú de la capital

  • La cònsol va decidir retirar la dedicació exclusiva al conseller de Social
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer. Foto: ÀLEX LARA

La majoria comunal d'Andorra la Vella es va veure trencada ahir a la tarda en el decurs de la reunió setmanal. El detonant del trencament va ser presumptament la decisió de Rosa Ferrer de «retirar d'immediat la dedicació exclusiva» al conseller de Social, Quim Valera, segons consta en un comunicat que van fer públic els consellers socialdemòcrates, que afegeixen que Ferrer «ha volgut imposar un canvi sobtat de les regles de funcionament de la majoria».

La reunió de la majoria d'aquest dimecres a la tarda va ser tensa, fins al punt que els consellers socialdemòcrates s'haurien aixecat i haurien marxat de la reunió, segons les fonts consultades per l'ANA. Posteriorment, els mateixos consellers socialdemòcrates han emès un comunicat de premsa en el qual afirmen que des que la cònsol major va abandonar la seva militància al Partit Socialdemòcrata «les relacions internes en l'equip de la majoria comunal havien esdevingut molt difícils».

Segons afirmen els socialdemòcrates, la confrontació en relació amb l'acció de la conselleria de Social ha estat el motiu pel qual «la cònsol major ha decidit retirar d'immediat la dedicació exclusiva a l'activitat comunal del conseller de Social». A més, acusen la cònsol major de trencar la majoria comunal i de no respectar el programa electoral del 2007. El mateix comunicat diu que Ferrer «ha volgut imposar un canvi sobtat de les regles de funcionament de la majoria», i que en les darreres setmanes ha defensat polítiques de retallada pressupostària en l'àmbit social, «que els socialdemòcrates no podem compartir, per suposar un gir cap a polítiques neoliberals».

Ni el cònsol menor, Josep Vila, ni cap altre conseller ha volgut fer declaracions, i Vila va dir a que no afegiria res més que les paraules del comunicat. Per la seva banda, la cònsol major, Rosa Ferrer, tampoc va voler manifestar-se al respecte ni aclarir la qüestió, tot i que s'espera que ho faci avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT