PUBLICITAT

El Govern adjudica 1 milió d'euros d'ajuts a la ramaderia tradicional

  • Habitatge obre la concovatòria d'aquest any de crèdits a l'emancipació i al lloguer
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una vaca i un vedell a les pastures de Setúria, el dia de la benedicció Foto: TONY LARA

El Ministeri d'Economia i Territori, després de l'acord que va prendre el Govern el passat 7 de setembre, ha adjudicat els ajuts per al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya a diversos titulars d'explotacions agràries. L'import global ascendeix a 1,05 milions d'euros i les subvencions s'atorguen per al període comprès entre l'1 de desembre del 2010 i el 31 de maig del 2011, tal com publicava ahir el BOPA.

El Ministeri ha atorgat ajuts a un total de 96 titulars d'explotacions agràries. La parròquia que rep més ajuts és Sant Julià de Lòria, que suma un import global de 442.000 euros, seguida d'Ordino, que rep 157.000 euros, i de Canillo, que en rep 151.000. En canvi, les parròquies amb menys ajudes, ja que compten amb menys titulars d'explotacions agràries i menys extensió de terreny, són Escaldes-Engordany, amb 3.600 euros, i Andorra la Vella, amb 64.000 euros.

L'adjudicació dels ajuts es fa amb base a la Llei d'Agricultura i Ramaderia del 22 de juny del 2000, i també al decret que regula el càlcul dels ajuts a la foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, al dall dels prats i a la producció de productes de qualitat controlada, del 24 d'octubre del 2007.

AJUTS A L'HABITATGE / D‘altra banda, el Departament d'Habitatge ha obert la convocatòria per atorgar els ajuts a l'habitatge de lloguer en la modalitat de crèdits a l'emancipació i crèdits per accedir a un habitatge de lloguer corresponents a la convocatòria de l'any 2011.

Les sol·licituds es poden presentar fins al mes de desembre del 2011 o fins que s'exhaureixi la disponibilitat econòmica. Per valorar les sol·licituds presentades s'aplicaran els barems establerts al Reglament d'ajuts a l'habitatge de lloguer, del 8 de juny del 2011. Els imports destinats a cada tipus d'ajut són 12.400 euros per als crèdits a l'emancipació i 9.600 euros per als crèdits per accedir a un habitatge de lloguer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT