PUBLICITAT

El síndic i la subsíndica es rebaixen el salari en un 12%

  • Baró situa la reducció de les assignacions als grups entre el 5% i el 20%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mateu i Bonell Foto: TONY LARA

El síndic general i la subsíndica, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, reduiran el seu sou un 12% de cara als pressupostos de l'any vinent. Ho va afirmar Mateu en una entrevista al programa Vox Populi de RNA en la qual també va declarar que és partidari que tothom contribueixi a l'Estat de forma proporcional a la seva renda.

El pressupost del Consell General de cara al 2012, doncs, contemplarà la reducció d'un 12% dels sous del síndic general i de la subsíndica, i la seva retribució es situaria en 6.300 i 5.800 euros respectivament, tal com va reproduir l'ANA. Mateu va dir que aquesta decisió s'emmarca en el paquet de mesures que tenen l'objectiu de reducció de les despeses de la institució. Ell mateix ja va demanar a la Junta de Presidents un esforç per contenir les despeses dels grups parlamentaris, i en conseqüència la reducció de les assignacions.

En resposta a la petició del síndic, el president Demòcrata, Ladislau Baró, va comentar que encara no n'havia parlat amb el president Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, però que el seu grup era «sensible a intentar recollir el plantejament del síndic». Així, no va voler donar un percentatge tancat de reducció del pressupost dels grups, tot i que va valorar que podria rondar entre el 5% i el 20%. Baró va argumentar que, tot i la contenció de la despesa, els grups han de disposar dels mitjans necessaris per desenvolupar la tasca legislativa i de control de l'Executiu, pel que es requereixen «assessoraments tècnics» que s'han de pagar, i tampoc s'ha de «mutilar» la capacitat d'autogestió dels grups.

FISCALITAT DIRECTA / D'altra banda, Mateu es va mostrar partidari que tothom contribueixi a les arques de l'Estat a través d'una fórmula impositiva «general, proporcional i moderada». El síndic va dir que «és hora que tothom contribueixi» i va afegir que perquè hi hagi justícia «no pot ser que uns paguin i d'altres no». Ara bé, va especificar que ha de ser proporcional a les seves possibilitats «a excepció d'aquells que no tenen la capacitat de fer-ho».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT