PUBLICITAT

Un particular presenta un recurs d'alçada a La Querola d'Ordino

  • Si el Govern opta pel silenci administratiu el procés continuarà per la via judicial
JOAN RAMON BAIGES
ORDINO

Periodic
Nouvel (centre) amb els promotors del projecte de La Querola, el novembre del 2006 en la presentació a Barcelona Foto: SERGIO LAINZ

El Comú d'Ordino segueix endavant amb el projecte de La Querola, una urbanització d'alt standing dissenyada pel prestigiós arquitecte Jean Nouvel, i que va ser impulsada per l'exconsol Enric Dolsa. El projecte està patint un retard considerable a causa de la tramitació dels permisos i, sobretot, per la negociació amb els propietaris afectats, ja que el complex urbanístic no és possible sense l'ampliació d'un vial que ha d'anar a desembocar al coll d'Ordino.

La situació actual, a dia d'avui, és que el projecte està aprovat de forma provisional després d'una exposició pública per rebre al·legacions, i la voluntat de l'actual equip comunal, segons va explicar la cònsol menor, Consol Naudi, és elevar-lo a l'aprovació definitiva, quan tindrà que ser sotmés a una nova exposició púbica.

Però tot i l'acord segellat amb els dos propietaris afectats directament –Casa Ramonguem i Quart d'Ordino– el propietari d'un terreny contigu a La Querola i al vial que ha de ser ampliat, ha presentant un recurs d'alçada contra el decret del 28 de juliol d'aprovació definitiva de les modificacions del Pla d'Ordenació i Urbanisme de la parròquia d'Ordino, que va ser publicat al BOPA el passat 3 d'agost, pel qual es procedeix a modificar la superfície urbanitzable i es facilita la remodelació del vial, adaptant i modificant els límits de les propietats que condicionen el desenvolupament del projecte.

El mateix propietari va presentar a principis d'aquest mes al·legacions al conveni entre el Comú, el Quart, Simó Duró (Casa Ramonguem) i la promotora andorrana Projectes Singulars, que sufraga la inversió, que fa cinc anys va ser valorada en 50 milions d'euros. Naudi ja ha avançat que el Comú exposarà el seu posicionament davant la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU), que ha de resoldre el recurs d'alçada. En cas que es produeixi silenci administratiu, i segons ha pogut saber aquest diari, s'iniciarà el procés judicial perquè sigui la Batllia qui es pronunciï, una situació que probablement allargarà els terminis marcats per iniciar les obres.

SESSIÓ DE COMÚ / El passat 11 d'agost la coorporació ordinenca va aprovar la modificació del Pla d'Ordenació i Urbanisme, que recull el final de les negociacions amb els privats que ha de permetre que el vial reuneixi l'amplada de 10 metres que marca la normativa i impedir el fraccionament de les dues unitats d'actuació afectades. En la mateixa cessió es va donar llum verda al conveni de cessions, que de manera genèrica estableix que el propietari particular i el Quart faran la cessió en forma de pagament i de terrenys i la promotorà es farà càrrec del cost del vial i d'una zona d'equipaments que inclourà una font i un amfiteatre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT