PUBLICITAT

El CV Andorrra, sense Pequenho, prepara una Superlliga 2 a la baixa

  • El central assegura estar «cansat» i encara que es quedés al Principat deixa el vòlei almenys per una temporada
R. M. S.
escaldes-engordany

Periodic
?Air' Salvador realitza un exercici ahir al Joan Alay, amb José Garcia, Javi Borrego i Hèctor Garcia al darrere Foto: TONY LARA

El vòlei... millor dit, l'esport en general passa pels pitjors moments de la història recent. És una cosa demencial, de tornar-se bojos. No hi ha diners per a res, els clubs amb prou feines es mantenen i estan obligats a assumir uns objectius modestos, en principi, per veure com va tot al llarg de la temporada, on qui sap si es poden fer front a les nòmines, als viatges, als pagaments de quotes, arbitratges i fins i tot sancions. I papà Govern de fons reduint despeses, que és el que toca ara. El cas és que el vòlei està, com el futbol sala, com el futbol, com el bàsquet, com tots, dins d'aquesta dinàmica de contenció. El primer resultat és que el CV Andorra no comptarà amb Daniel Mininel, Pequenho, perquè no pot fer front a pagar-li un sou per mantenir-lo en l'equip i perquè el jugador, «cansat» de batallar entre feines i esport, ha dit prou. Es quedi o no al Principat, ja ha parlat amb el club per «no formar part de l'equip aquesta temporada», segons les seves paraules. I tot això, en una campanya que es presenta incerta, perquè el nivell de tots els clubs en general serà inferior a la Superlliga 2 del que hi havia en temporades passades.

«L'absència de Pequenho és important, és clar, ho notarem, perquè és un jugador que si bé a vegades per circumstàncies del partit no fa gran cosa, ell intimida molt», va assegurar ahir el tècnic Lluís Hillaire. «Pequenho va tenir bons partits la temporada passada, però ara intentarem que Erik Olivera i Iván Lanza ocupin la seva posició de la millor manera possible», va dir un Hillaire que va confirmar que els dos jugadors s'han compromès amb l'equip per a aquesta temporada.

NOMÉS FALTA UN JUGADOR / De moment, la plantilla del primer equip del CV Andorra està formada pel lliure José Garcia, que es mantindrà en actiu en competició regular en un any més d'esforç personal quan es troba molt cansat després de tota la vida dedicada al vòlei; també els receptors Javi Borrego i Christian Salvador, els centrals Olivera i Lanza, a més de David Castillo, els col·locadors Francesc Porras i Hèctor Garcia, que torna a Andorra després de jugar amb el Barça i a Saragossa, i els oposats Lluís Badosa i el pluriempleat Geni Da Silva, que tant pot fer d'oposat com de central o de receptor. El compromís de Badosa també passa per assistir amb més frecuència a les sessions amb l'equip.

Ara bé, per a Hillaire seria ideal rebre un altre jugador que ocupés la posició de central, sobretot per les absències durant els entrenaments de Olivera i Lanza, que durant la setmana són a Madrid i Barcelona, respectivament.

AL POLIESPORTIU PER ESTALVIAR / La situació econòmica –el club, tot i el treball que ha fet, no ha aconseguit tancar cap patrocini privat– fa que les despeses es redueixin al mínim possible. Així, el CV Andorra deixa de pagar el lloguer de la pista dels Serradells, i es trasllada al Poliesportiu d'Andorra, on ocupa el mateix espai que l'Hotels Plaza Andorra de futbol sala i el BC River Andorra de bàsquet, a cost zero. És «una situació de justícia», segons Hillaire.

FINALMENT, LLIGA DE SET EQUIPS / La situació de l'esport en general és tan preocupant que cada especialitat ha rebut durant aquest estiu passat les renúncies per competir de diferents clubs. En ocasions, fins i tot entitats històriques. Al vòlei el cas està en l'Almendralejo, que ha hagut de dir «no» a la Superlliga 2. Així, la competició queda pobra, amb només set equips en lluita. Aquests són el AD Cáceres VB, el CYL Palencia 2012, el Tenerife Sur, l'EMEVE Laboratorios Nupel de Lugo, el CV Almoradí i el Pacha Eivissa Vòlei, a més del CV Andorra. Així doncs, un equip descansarà cada jornada, on només hi haurà tres enfrontaments.

EL PRIMER RIVAL, EL PALENCIA / El calendari està establert des del mes d'agost, però la competició a la Superlliga 2 no començarà fins el 15 d'octubre. En aquesta primera jornada, el CV Andorra s'enfrontarà al Poliesportiu, a les 18.30, al Palencia. La competició regular finalitzarà el 28 de gener del pròxim any amb la 14a jornada.

«L'absència de Pequenho és important, és clar; ho notarem, perquè és un jugador que intimida molt»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT